Online Terapi Psikolog

Online Öğrenci Koçluğu

Online öğrenci koçluğu , öğrencinin etkili bir şekilde ders çalışmasına yardımcı olunmasını ifade eder. Ancak bunun yanında eğitimine devam eden kişinin kişisel ve sosyal becerilerini de takip eder. Peki nedir bu kişisel ve sosyal beceriler? Öğrenciyi sadece akademik performansla bir tutamayız. Başarı ve performans beklentisi bir süre sonra öğrencide sınav kaygısının ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle çocuk hem arkadaşlarıyla iletişim halinde olmalı, hem de sosyal becerilere sahip olmalı. İnsanlar mekanik varlıklar değildir. Bu nedenle çocuklardan da mutlak başarı beklemek sağlıklı olmaz. Online öğrenci koçluğu çocuğu gelişimsel açıdan değerlendirir. Performans ve başarı arasındaki dengeyi sağlar.

Evimde Terapi instagram sayfamızı takip edip bize destek olabilirsiniz.

Online Öğrenci Koçluğu Faydalı mı?

Online öğrenci koçluğu faydalı mı sorusuna yanıtı belli süre geçtikten sonra öğreniriz. Şöyle düşünelim, eğer ki çocuğunuz akademik anlamda zorluk çekiyorsa bir takip süreci olmalı. Bu takip süreci, çocuğu sadece sınav başarısıyla ölçmemeli. Bir öğrenci koçu öğrenciyi gelişimsel açıdan değerlendirmeli. Her bireyin yaş grubuna göre belli görevleri vardır. Yeni doğan bir çocuğun gelişim görevi başını tutabilmek, ağlamak vs. Eğitim dönemindeki bir bireyin ise görevlerini yaş grubuna göre belirleriz. Somut işlemler ve soyut işlemler dönemi çocukların görevlerini bize ifade eder. Bir çocuk ortaokul döneminde belli sorumluluklarını yerine getirir. Eğer ki akademik anlamda zorlanıyorsa bir desteği ihtiyaç duyar. Çocuğunuzun düzenli aralıklarla takip edilmesi, rehberlik edilmesi öğrenciye fayda sağlar.

Terapi desteği için ana sayfamızı ziyaret edin.

Öğrenci ve Aile Desteği

Online öğrenci koçluğu sadece çocukla değil aile ile de çalışır. Ebeveynlerin aşırı beklentileri çocuklarda sınav kaygısına neden olur. Şöyle düşünün, mutfakta bir yemek hazırlıyorsunuz. Elinizde var olan malzemeler belli. Siz misafiriniz için sebze yemeği yapmayı planladınız. Ancak gelen misafir sizden et yemeği istedi. Beklentiler uyuşmadı. Bu durum sizi öfkelendirir ya da yetersiz hissettirir. Nasıl olur da misafirimi memnun edemedim dersiniz. Diğer yandan “bulduğunla yetin, bunu yaptım” da diyebilirsiniz. Online öğrenci koçluğu öğrenci ve aile arasındaki bu dengeyi sağlar. Bu konuda ebeveynler olarak kendimize şu soruları sorabiliriz;

  1. Çocuğumdan beklentim nedir?
  2. Bu beklentilerin yerine gelmesi bende neyi tamamlıyor?
  3. Bu hedefler benim için ne anlama geliyor?
  4. Çocuğumun isteği nedir?
  5. Akademik anlamda öğrencimin yeterlilikleri nedir?
  6. Bu yeterlilikler ve beklentilerim arasında nasıl bir fark var?
  7. Bunları nasıl dengelerim?
  8. Online öğrenci koçu bana nasıl yardımcı olabilir?

Bu bahsettiğimiz konular aslında sizin de hedeflerinizi ortaya koyar. Öğrencilerden istenilen hedefler sadece çocuğunuzun değil sizin de hedefleriniz. Unutmayın, bir çocuğu “başarıya” zorlamak onun kendisini yetersiz hissetmesine neden olur.

Online Öğrenci Koçluğu Nasıl Olur

Online öğrenci koçluğu, çocuğunuzla bu alanda yetkin birinin online olarak bir araya gelmesini ifade eder. Bu süreç içerisinde öğrencinin sınav performansı değerlendirilir. Öğrencinin sormak istediği sorulara yanıt aranır. Diğer taraftan koç ve öğrenci arasında kurulan güvenli bir ilişki, kısa ve uzun vadeli hedeflerin oluşturulmasına yardım eder. Beklentilerin çok yüksek olması çocuğa zarar verir. Bu nedenle kısa vadeli hedeflerle hareket etmek gerekir. Çarpma işlemlerinde zorlanan bir çocuğun problemleri çözmesi beklemek pek mantıklı değildir. Bu nedenle online öğrenci koçu size eksiklikleri, neleri farklı yapacağınızı ifade eder.

Rehberlik etmek en temek ilkedir. Online öğrenci koçluğu çocuğun hayatına tam müdahale etmeyi ifade etmez. Neler yapabileceğine dair içgörü geliştirmesine yardım eder. Bu nedenle çocuk daha aktiftir. Amaç sadece başarıyı arttırmak değildir.

Kendini kabul

Farkındalık

Yetenek ve ilgi alanlarını fark etme

Kendisine yönelik içgörü oluşturma

Aile ve öğrenci arasındaki ilişkiyi düzenleme

Hemen Seans Al

Dikkat edilmesi gereken psikolojik konularda yönlendirme sağlama

Düzenli şekilde geri bildirim verme gibi farklı temel beklentiler söz konusudur.

Online Öğrenci Koçluğu Nedir

Online öğrenci koçu , öğrenciler için her basamakta destek sunmayı amaçlar. Daha önceden de bahsettiğimiz gibi insan robot değildir. Bu nedenle farklı ihtiyaçları vardır. Bazen sosyal ilişkide zorluk yaşar. Bazen gelişim çağına göre romantik ilişki kurmak ister. Bu konuda biriyle paylaşımda bulunmak ister. Şöyle düşünün, çocuğunuz akademik anlamda güzel bir performans sergiliyor. O esnada sınıfından ya da okulundan biriyle konuşmaya başladı. Tesadüf bu ya! Karşısındaki kişiyi seviyor, hoşlanıyor. Ancak olumlu bir yanıt alamadı. Bu durumda çocuğunuza “sevme, unut” der misiniz? Eğer diyorsanız bilin ki bu pek işe yaramaz. Çocuklara verilen nasihatler eğer ki çocuk için geçerli ve doğru değilse olumsuz etkilere sebep olur.

Online öğrenci koçluğu burada çocuğunuz hem duygusal hem de akademik olarak desteklenmesine katkı sağlar. Kendisini ifade eden bir birey daha mutlu hisseder. Reddedilmek, görülmemek hepimizin canını yakar. Farklı geribildirim duymak bazen hepimizin ihtiyacıdır.

Akademik Destek Nasıl Yapılır

Online eğitim koçluğu için ana sayfamızı ziyaret etmeniz yeterli. Böylece sizinle ve çocuğunuzla çalışabilecek uygun profillere ulaşabilirsiniz. Bu süreç içerisinde öncelikle çocuğunuzun akademik performansı öğrenilir. Bu noktada önce aileden ve öğrenciden bilgi alırız. Diğer yandan akademik anlamda performansı görebilmek adına deneme sınavları ya da diğer sınavların sonuçları öğrenilir.

Tabii ki bunlardan sonra ailenin ve çocuğun kendisine yönelik beklentileri ele alınır. Eğer ki performansla beklentiler arasında çok büyük fark varsa bu başarısızlığa neden olur. Bu noktada tutarlı olmak ve küçük adımlarla devam etmek önemlidir.

Online öğrenci koçu size rehberlik eder. Ders programı hazırlama sürecinde sorumluluk sizdedir. Hangi saatlerde uygun olduğunuzu siz daha iyi bilirsiniz. Diyelim bir program planladınız. Bunun ne kadar uygun olduğunu merak ediyorsunuz. Evet, bu konuda online öğrenci koçu size yardım eder.

Online Öğrenci Koçluğu Ücretleri

Online öğrenci koçluğu ücretleri seans başına göre değişmektedir. Seans ücretleri için ana sayfamızı ziyaret etmeniz gerekiyor. Ancak diğer taraftan çocuğunuzun ihtiyacına göre bu süreç değişir. Diyelim ki ilk başlarda sıkı bir takibe ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda tabii ki ebeveynin beklentilerini de konuşmak gerekir. Çünkü öğrencinin ihtiyacı ile ailenin beklentisi birbirine uymazsa kaygı ortaya çıkar. Bu nedenle çatışma yaşamadan, çözüm üzerinden bazı koşulların değerlendirilmesi gerekir.

Eğer siz de çocuğunuzun gelişimsel açıdan desteklenmesini istiyorsanız online öğrenci koçluğu için seans oluşturabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir