Online Terapi Psikolog

İnternet Üzerinden Psikolog

İnternet üzerinden psikolog, ruh sağlığı alanında çevrimiçi olarak destek sunan uzmanları ifade eder. Ruh sağlığı kişinin fizyolojik sağlığından ayrı düşünülmez. Bazı zamanlarda kendimizi çökkün, mutsuz hissederiz. Adım atmak bize oldukça güç gelir. Bu nedenle harekete geçirici her hareket bize anlamsız gelir. Ancak kendimizle ilgili değişimi sağlamak istiyorsak internet üzerinden psikolog desteği almak bize oldukça iyi gelir. Peki psikolojik danışmanlık sürecinde neler yapılıyor?

Evimde Terapi Instagram hesabımızı takip edip bize destek olabilirsiniz.

Online Psikolojik Danışma

Psikolog ya da psikolojik danışman size kendinizi daha iyi tanımanız için destek olur. Bunu yaparken tavsiye ya da öneri beklediğinizi biliyoruz. Ancak sunulan tavsiye ya da öneri “sen kendi hayatınla ilgili karar alma becerisine sahip değilsin” mesajı verir. Bu nedenle size tavsiye ya da öneri sunulmaz. Psikolojik danışmanlık süreci ortalam 45-50 dakika devam eder. İnternet üzerinden psikolog desteği sizin kendinize en kolay zaman ayır sürecinizdir. Tabii ki görüşmelerin internet üzerinden gerçekleştirmenin bazı dezavantajları da söz konusu. İnternetin kopması, teknik hatalar, evde rahat konuşamama gibi durumlar söz konusu. Ancak kendinize zaman ve yer ayırdığınız bir alanda alacağınız online psikolojik destek size oldukça faydalı olur.

Psikolog İnternet Sitesi

Psikolog internet sitesi kavramı özellikle pandemi zamanında hayatımıza girdi. Evlere kapandığımız süre içerisinde hastalık kapma kaygısı bazen bizi oldukça zorladı. Her işin evden devam ettirileceğini fark ettik. Özellikle psikolojik destek alanında yüz yüze desteğin olması gerektiğini ifade eden kişiler de internet üzerinden hizmet vermeye başladı. Psikolog internet sitesi sizin pek çok uzmanı bir arada görmenize yardım eder. Destek almak istediğiniz konuyla ilgili uzman profillerini ziyaret etmek sizi farklı farklı uzmanlarla görüşme zahmetinden de kurtaracak.

İnternet üzerinden psikolog desteği bazen faydalı olur mu sorusu aklımıza gelir. Terapist ile danışan arasında kurulan güven bağı değişimin en büyük anahtarıdır. Bunun yanında kullanılan teknikler, kuramsal bakış açısı uzman için bir hipotez kurulmasına yardımcı olur. Ancak bu demek değildir ki tekniklerin ve kuramsal bakış açısının önemi yok. Hayır, tabii ki bilimsel anlamda hepsi çok kıymetli. Ancak güvenmediğiniz birine kendinizi ne kadar anlatırsınız? Bu nedenle güven kilit nokta olarak karşımıza çıkar.

Telefon numaranızla kayıt olarak uzmanlara ücretsiz soru sorabilirsiniz.

İnternet Psikolog

İnternet psikolog desteği için bulunmaz bir hazine diyebiliriz. Pandemi sonra sosyal medya ve internet üzerinden pek çok farklı oluşum meydana geldi. Alacağımız destek için bu nedenle pek çok farklı uzman profiline ulaşabiliriz. Böylece kendimiz için bir ruh sağlığı havuzu da oluşturmuş oluruz. Alınacak psikolojik destek konuları farklı farklı karşımıza çıkar. Anksiyete, OKB, panik ataka, kaygı, ebeveyn danışmanlığı gibi pek çok konu.. İnternet üzerinden psikolog desteği bu açıdan bize oldukça faydalı olur. Diğer türlü tek tek tüm uzmanları aramak ve liste çıkarmak bir yerden sonra destek almamızın da önüne geçer.

Fiziki bir ortamda psikolog desteği almak ile internet psikolog desteği almak tabii ki farklı. Öncelikle ücret konusu değişiklik gösteriyor. Yüz yüze destek almak isteyenler için bu hizmet oldukça pahalı. Ancak internet üzerinden alınan destek ekonomik anlamda da çok daha uygun. Yüz yüze terapi sürecinden beden hareketleriniz de dikkat çeker. Örneğin aileden bahseden birinin sık sık elleriyle oynaması gibi. Bu durum bize bir mesaj verir. Ancak internet üzerinden psikolog desteği bu konuda bazen problem yaratır. Çünkü çoğu danışan telefon ile seanslara bağlanmayı tercih ediyor. En önemli tavsiyemiz telefondan değil bilgisayardan bağlanmak olmalı. :)

İnternet Üzerinden Psikolog Yardımı

İnternet üzerinden psikolog yardımı tüm alanlarda online desteğin mümkün olduğunu gösterir. Bazı bölgelerde ruh sağlığı uzmanı çok fazla değil. Olanlarda ise bazen uygun saat bulmak çok güç. Örneğin bir kasabada ya da bir köyde yaşamak ruh sağlığı desteğine ulaşmayı zorlaştırır. Bu tür küçük yerlerde psikolojik destek alındığının duyulması da kaygı verir. Çünkü bazen çevreden alınan destekle ilgili olumsuz yorumlar duyulur. Oysa ki psikolojik destek kendimize yapacağımız en önemli yatırımdır.

Psikolojik danışanlık ödemeleri güvenli bir alt yapı ile sağlanır. Online olarak kredi kartı ya da banka kartıyla ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Sitemiz iyzico alt yapısı ile çalışmaktadır.İyzico bu alanda güvenilir uluslararası bir platformdur.

Eğer sitemizden seans almak isterseniz ilk seansınıza MERHABA10 koduyla başlayabilirsiniz!

İnstagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın :)

Hemen Seans Al

İnternet Üzerinden Psikolog Desteği Faydalı Mı ?

İnternet üzerinden psikolog desteği ulaşılabilirlik açısından oldukça faydalı. Özellikle son zamanlarda zaman hepimiz için daha önemli hale geldi. Uzayan mesai saatleri, yoğunlaşan takvimler… Bazı zamanlar öğle yemeği yemeyi bile unuttuğumuz anlar oluyor değil mi? Çok acı ama maalesef oluyor. Tüm bu karmaşanın arasında kendi ruh sağlığımızı ne kadar düşünüyoruz peki? Pek de düşünmüyoruz sanki ne dersiniz? Bu tür durumlarda zaman açısından biraz da olsa kazanç sağlamak için internet üzerinden psikolog desteği bizler için daha sağlıklı olacaktır.

Tabii bazı durumlarda amaç sadece zamandan kar etmek değildir. Hepimiz bu tür psikolojik desteğe ulaşma imkanına sahip değiliz. Şehir merkezlerine uzak yerlerde yaşayanlar ya da ücretsiz psikolog desteğine ulaşamayan kişiler genellikle online psikolog desteğine ihtiyaç duyar. Bu nedenle alacağınız yardıma anında ve uygun fiyatla ulaşmak da oldukça önemlidir. Eğer siz de ana sayfamızda yer alan uzman listesini incelemek isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Psikoloğ Neden Gidilir ?

Bazen ruh sağlığı çalışanlarına psikoloğa neden gidilir sorusu sorulur. Bu sorunun asıl amacı “sence benim desteğe ihtiyacım var mı” sorusuna yanıt bulmak sanki, ne dersiniz? Düşünecek olursak eğer , evet aslında hepimizin bir ruh sağlığı uzmanından destek almamız gerekir. Psikolojik iyi oluş ve fizyolojik iyi oluş birbirini tamamlar. Yani, kendimizi duygusal anlamda mutlu hissetmemiz daha az hastalanmamıza yardım eder. Diğer yandan fizyolojik olarak bir hastalığımızın olmaması , bizim duygusal olarak daha mutlu olmamıza katkı sağlar. Eğer ki kendimizi daha iyi tanımak ve anlamak istiyorsak mutlaka hayatımızda bir kere kendimizi yatırım yapmamız gerekir. Bu yatırım için harcayacağımız paradan ziyade yapacağımız anlamlı yolculuk bizim için daha kıymetli olmalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir