Terapi

Online LGBT Terapisi

Online LGBT Terapisi LGBTİ+ bireylerin kendilerini ifade edeceği bir hizmeti ifade eder. Özellikle cinsel yönelime dair algılar bazen kişilerin kendilerini ifade etmesini engeller. Bazı algılar ve düşünceler LGBTİ+ bireylerin toplumdan dışlanmasına, kendisini yalnız hissetmesine neden olur. Bu nedenler bazı zamanlarda kişiler kendisini yalnız ve çaresiz hisseder. Diğer yandan psikolojik danışmanlık hizmeti alan kişi karşısındaki uzmanın kendisine yönelik neler düşüneceğine dair bir kaygı yaşar. Bu nedenle Online LGBT Terapisi kişinin kendisini güven içerisinde ifade etmesine yardım eder. Kırsal bölgelerde, psikolojik danışmanlığın yaygın olmadığı bölgelerde kişi psikolojik destek alamaz. Online LGBT Terapisi kişinin rahat bir şekilde kendisini ifade etmesine yardım eder.

Konuyla ilgili Uzman Psikolog / Psikolojik Danışman Fulya UZUN ile görüşmelere başlayabilirsiniz.

Instagram sayfamızı takip ederek bize destek olabilirsiniz.

Online LGBT Terapisi Nedir

Online LGBT terapisi kişinin kendisini rahat bir şekilde ifade etmesine yardım eder. Psikolojik danışmanlık sürecini bir yolculuk olarak kabul ederiz. Bu yolculukta sizi anlayan ve güvenmenize yardım eden bir terapist bulmak bazen zor olur. Özellikle seanslarda sizi kaygılandıran, cesaretini kıran hatta kendinizi suçlamanıza neden olan konuları konuşursunuz. Bazı zamanlar çaresizlik o kadar yoğun yaşanır ki kişi bulunduğu durumdan kurtulamaz. Çevresine anlatamaz. Çünkü anlaşılmayacağını düşünür. Ya da çevresi tarafından yargılanacağı… Alanında uzman kişiler tarafından verilen psikolojik destek kişinin kendi keşif sürecini yaşamasına katkı sağlar.

LGBTİ bireyler cinsel yönelimlerini keşfetme, karar verme, kendilerini ifade etmekte bazen sorun yaşar. Bu nedenle bazı zamanlarda depresyon, kaygı ya da diğer psikolojik sorunlar ortaya çıkar. Alınan psikolojik danışmanlık desteği kişinin içinden çıkamadığı durumlara yönelik bakış açısı kazanmasına yardım eder.

Online LGBT Terapisi Neyi Engeller

Yapılan çalışmalar LGBT bireylerin daha fazla zorluklarla karşılaştıklarını ifade ediyor. Özellikle psikolojik açıdan kendilerini çaresiz hissetmeleri durumunda destek almakta daha çekingen davranıyor. Özellikle homofobik kişilerle karşılaşma ihtimallerine karşı yaşadıkları kaygı bazen baş edilemez hale geliyor.

Ancak diğer yandan güven ilişkisi kurduğunda kendi yaşantılarına dair umutsuzluk ve üzüntü duygularını daha net ifade ediyor. Bu yüzden kişinin depresyon, kaygı gibi durumları yaşanmasının önüne geçiliyor. Uzun süreli umutsuzluk ve kaygı;

  • Depresyon
  • Anksiyete Bozukluğu
  • Kendine zarar verme
  • İntihar
  • Depresif belirtiler

Uzun süreli üzüntü gibi duyguları tetikliyor. Diğer yandan var olan kültürel durumlardan dolayı ekonomik zorluk, şiddet, kötü muamele ve dışlama süreciyle de karşılaşıyor.

Tabii ki terapi süreci sizin ekonomik zorluk yaşamanızı, kötü muamele görmenizi engellemez! Ancak bu tür durumlar karşısında psikolojik sağlamlık düzeyinizi yükseltmenize yardım eder. Kişinin kendisini savunması ve ifade etmesi kendisine olan güveni artırır.

Online LGBT Terapisi Nasıl Yardım Eder

Online LGBT terapisi cinsel yöneliminizden aile tutumlarına kadar farklı farklı konuları konuşmanıza yardım eder. Özellikle ortaya çıkma ihtimali olan durumların engellenmesine katkı sağlar.

Cinsel yönelimin ifadesi ve keşfi: Eğer ki kendinize dair tereddütleriniz varsa terapistinize bu durumu ifade etme imkanı sağlar. Böylece kendinize dair daha net bir resim çizmiş olursunuz. Buradaki temel amaç kendinizi daha kolay keşfetmenize yardım etmektir. Bu yüzden alanında uzman biriyle görüşmek oldukça kıymetli!

Deneyimli bir terapist sizin kendi rotanızı çizmenize yardım eder. Tabii ki size nerede , nasıl davranacağınızı söylemez! Ancak bu rotayı oluşturmanıza uygun sorular sorarak destek olur. Bazı zamanlarda sadece kendinizi ifade etmek istersiniz. Bu da temel bir ihtiyaçtır.

Depresyon ve kaygıyı yönetmek: Kişinin toplumdan dışlanması ya da kötü muameleyle karşılaşması umutsuzluk yaratır. Uygun bir terapistle bu süreçleri daha sağlıklı atlatabiliriz. Sizin kendinize yönelik hedef belirlemenize, olumlu bir bakış açısı kazanmanıza destek olur.

Hemen Seans Al

Online LGBT Terapisi ve Reddedilme

Hayatınızda sizi daha önce hiç tanımayan biri dış görünüşünüz ya da cinsel yöneliminiz için sizi eleştirir. Tabii ki burada önemi olan bu düşüncedeki kişilerin kendisine yönelik bakış açısını değiştirmektir. Ancak bu tür zorba davranışlar bir yerden sonra sizin kendinize olan güveninizi zedeler. Benlik saygınız azalır. Bu tür duygular ise sağlıklı ilişkiler kurmanızı engeller. Bu nedenle baş etme mekanizmalarınız bazen işlemez hale gelir. Bu demek değildir ki her reddedilme davranışı kişiyi olumsuz etkiler. Hayır, bazen bu tür durumlarla kendi içsel kaynaklarımızla mücadele ederiz. Ancak bazen düştüğümüzü de hissederiz. Bu tür durumlarda uygun bir terapist sizi bu konuda cesaretlendirecek ve kendinizi keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Bazı zamanlarda reddedilme davranışı madde ve alkol kullanım riskinin ortaya çıkarır. Eğer ki siz de karşılaştığınız durumlarda alkol ve madde kullanımına yöneliyorsanız mutlaka destek almalısınız. Bu tür kaygı verici durumlarda mutlak bir tetikleyici vardır. Hangi tetikleyicilerin sizi bunlar yönelttiğini belirlemek durumlarla daha kolay baş etmenize yardım eder.

Online LGBT Terapisi Faydaları

Online LGBT Terapisi faydalarını ifade etmek gerekirse;

Yüz yüze terapiye göre maliyeti daha uygundur: Eğer imkanınız varsa yüz yüze terapiyi tercih edin. Ancak bazı bölgelerde gizliliğe dair şüpheler kişileri çevrimiçi görüşmelere yönlendiriyor. Ya da yaşadığımız bölgede cinsel yönelime yönelik çalışan bir uzman bulamıyoruz. Bulsak bile maliyet açısından problem yaşayabiliyoruz. Bu nedenle çevrimiçi terapi maliyet açısından daha uygun.

Daha Kullanışlı: Yüz yüze terapinin faydaları oldukça fazladır. Ancak online terapi de yüz yüze terapi kadar etkilidir. Yüz yüze bir görüşme yapmak zaman ve maliyet açısından bizi zorlar. Ancak evinizde otururken bilgisayar ya da telefonla anında bir uzmana ulaşabilirsiniz.

Gizlilik: Bir diğer merak edilen konu ise gizlilik. Yapılan görüşmeler kişisel veriler ve etik ilkeler gereği kayıt altına alınmaz. Bu nedenle yapılan görüşmeler gizlilik içerisinde devam eder. Ancak terapistin de bağlı olduğu bazı hukuki kurallar vardır. Kendinize ya da başkasına zarar verme ihtimaliniz olduğu durumlarda gizlilik ihlal edilir. Terapi öncesinde psikolog ya da psikolojik danışman konuyla ilgili size mutlaka bilgi verecektir.

Konuyla ilgili ana sayfamızda yer alan online psikolog ve psikolojik danışman listesini inceleyebilir, online terapi desteği alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir