Online Terapi Psikolog

Online Aile Terapisi

Online Aile Çift Terapisi

Online aile terapisi , çiftlerin sık sık başvurduğu bir terapi çeşididir. Özellikle salgın döneminde aile içi çatışmalar maalesef ki arttı. Ancak aile içi çatışmaları ele alırken çiftlerin evlilik uyumu da dikkate almamız gerekir.

Sitemiz evimdeterapi.com olarak pek çok danışanla online aile terapisi sürecine devam ediyoruz.

Özellikle yakın ilişkilerde problem yaşayan, çocuklarla ilgili karar alma sürecine dair destek isteyen aileler bu konuda seans talep edebiliyor. Profesyonel bir destek ile süreci detaylandırmak, sorunları tespit etmek aileyi de duygusal anlamda pek çok yükten kurtarıyor. Online aile terapisi talep edenler genelde bireysel başvuru yapıyor. Süreçle ilgili bilgi aldıktan sonra eşini davet ediyor.

Online Aile Terapisi Nedir

Online aile terapisi , çevrimiçi ortamda danışan ve psikolojik danışman / psikolog arasında devam eden bir süreçtir. Çiftler seansa gelmeden önce genelde akıllarında konuşmaları gereken bir konu olur. Ancak psikolojik danışmanlık sürecinde farklı konuları da ele almamız gerekir.

Bu nedenle seans sürecinde yolculuğa hazır olmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü hayatta da olduğu gibi terapi sürecinde de her şey sizin planladığınız gibi gitmez. Ana sayfamızda bulunan online psikolog ve psikolojik danışman profillerinden aile terapisi desteği sunan kişilerden seans alabilirsiniz.

Online Çift Terapisi

Bir diğer merak konusu ise alınan desteğin faydalı olup olmayacağıdır. Öncelikle evlilik ve aile ilk başta emek gerektirir. Çiftler bazen düşüş yaşar. Ancak bu hayatın bir parçasıdır.

Evimde Terapi, yakın ilişkilerde, evlilik ve çift terapisi konularında uzmanlaşmış online psikologların listelendiği bir platformdur. Aile danışmanlığından söz konusu olduğunda, terapistlerimiz, lisans eğitimlerini aile ve evlilik alanında tamamlamış olan deneyimli psikolojik danışmanlardan oluşmaktadır. Çift terapisinin yanı sıra, aile terapisi de sunuyoruz ve bu hizmetlerimiz online olarak da mevcuttur.

Terapi sürecinde psikolojik destek sağlama konusunda uzman olan danışmanlarımız, duygu odaklı bir yaklaşımla hizmet vermektedirler. İster aile terapisi, ister online çift terapisi olsun, hedefimiz her zaman bireylerin ve ailelerin yaşadıkları zorluklarda onlara en iyi desteği sağlamaktır.

Her düşme sürecinde birinci hedefimiz daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmaktır. Ancak şunu unutmayalım, online aile terapisi size boşanmanız ya da devam etmeniz gerektiğini söylemez.

Süreç içerisinde buna karar verecek kişiler sizsiniz. Ancak bu konuda psikolojik destek almanız çift olarak sizlerin evliliğe devam etmek istediğinizin güçlü bir göstergesidir. Bu nedenle karşılıklı anlayış içerisinde süreci devam ettirebilirsiniz.

Ailelerle yapılan psikolojik danışmanlık süreci oldukça faydalıdır. Bu konuda pek çok araştırma yapılmıştır. Önemli olan eğer çiftler ayrılacaksa ayrılma sürecini de sağlıklı şekilde atlatmasıdır.

Özellikle çocuklu aileler bu konuda çok fazla tereddüt ediyor. Önemli olan sağlıksız bir evliliktense ayrılmayı tercih etmektirr. Bu nedenle çiftlerle yürütülen psikolojik danışmanlık süreci ihtiyaçlar neticesinde faydalıdır.

Çift Terapisi Kaç Seans Sürer

Çift terapisinin süresi genelde 12-20 seans arası devam eder. Bazı ekoller en az 6 aylık sürecin devam etmesi gerektiği ifade eder. Görüşmeler 75 dakik ile 90 dakika arasında devam eder.

Hemen Seans Al

Haftada bir görüşmelere devam etmek aileler için daha faydalıdır. Ancak bazı durumlarda görüşmelere iki haftada bir de devam eder. Tabii ki burada süreci sonlandırma sürecine karar vermek ortak bir karar ile olur. Bazen çiftler ile terapist arasında güven ilişkisi kurulmaz.

Bu ise süreçten verim alınmamasına neden olur. Bu gibi durumlarda seans erken sonlanır. Bazen ise terapi süreci 20 seanstan fazla sürer.

Buradaki kriter çiftlerin evlilik uyumu üzerine daha fazla çalışmasıdır. Tabii ki çiftler seanslara devam etmek istiyorsa, bu evliliklerine iyi geliyorsa, ayda bir görüşmelere yine devam eder.

Online Aile Terapisi Nasıl Olur

Görüşmelerde terapist , danışanlara karşı bilimsel anlamda yakınlaşır. Çiftler terapiye gelirken genelde birbirlerini suçlar. Bu nedenle seans sırasında suçlayıcı ifadeler oldukça fazla olur.

Burada ifade edilen duyguları çalışmak gerekir. Öncelikle ailenin kök ailesinden ekonomik olarak ayrılması gerekir. Çünkü bu bağlılık devam ettiği sürece kök aile sistemine dışardan müdahale eder.

Bizim gibi kültürlerde kök aile evlilik sürecinde etkili olur. Çiftler öncelikle bu etkiyi ortadan kaldırmalıdır. Diğer yandan online aile terapisi sürecinde terapist gerekirse çiftlerle bireysel olarak görüşme yapmak ister. Öfke, intihar düşüncesi ya da madde kullanımı gibi durumlarda bireysel görüşmeye yönlendirme yapar.

Bazen evlilik ve aile ilişkisine dair çocukların da görüşü alınır. Geçmişten ziyade şimdiki problemlere odaklanırız. Geçmişi değiştiremeyiz.

Gelecekle ilgili bir kontrolümüz söz konusu değil. Bu nedenle şimdi ve buradaya dikkat etmemiz gerekir. İlişkinin şimdisini düzeltmek, geçmişin de kendiliğinden düzelmesine yardım eder.

Psikolojik danışmanlık sürecinde çiftlerden ortak karar ve amaç oluşturması isteriz. Tabii ki bu kararı oluşturmak 2-3 oturum sürer. Çünkü terapiste güvenme, kendini ifade etme gibi terapötik ittifakın kurulması gerekir. Bazen koyulan hedefler diğer oturumlarda farklılaşır.

Terapist süreç içerisinde taraf tutmaz. Hakem değildir. Kim haklı kim haksız bir yorum yapmaz. Fikir öne sürmez. Yapılandırılmış bir seans takip ediyorsa ev ödevleriyle çiftleri takip eder.

Online Aile Danışmanlığı

Online Aile Danışmanlığı ile hemen terapiye hızlı ve güvenle başlayabilirsiniz. Aile içi ilişkilerde sorunlar yaşayan ve destek arayan bireyler için online aile danışmanlığı, hızlı ve etkili bir çözüm sunar. Evimdeterapi.com olarak, online platformumuz aracılığıyla uzman aile danışmanlarımızın desteğiyle aile ilişkilerinizi iyileştirmenize yardımcı oluyoruz.

Online Aile Danışmanlığının Avantajları

  • Esneklik: Online danışmanlık, aile üyelerinin zaman ve mekân kısıtlamaları olmaksızın destek almasını sağlar. İş, okul veya diğer sorumluluklarla uyumlu randevular ayarlanabilir.
  • Gizlilik: Evden veya istediğiniz herhangi bir yerden online danışmanlık almanız gizlilik sağlar. Aile içindeki konuların rahatlıkla tartışılabilmesini ve bireylerin kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar.
  • Kolay Erişim: Online danışmanlık, uzman danışmanlara kolay ve hızlı erişim sağlar. Uzun seyahat süreleri veya beklemeler olmadan, ihtiyaç duyduğunuz anda destek almanız mümkün olur.
  • Çeşitli İletişim Yöntemleri: Online danışmanlık, video görüşme, sesli görüşme veya yazılı iletişim gibi çeşitli iletişim yöntemlerini destekler. Her aile üyesinin tercih ettiği iletişim şekliyle danışmanlık yapılabilir.

Online Aile Terapisi Avantajları

Online aile terapisinin avantajlarını şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Yüz yüze seansa göre maddi açıdan daha uygun.
  • Zaman açısından ailelere daha fazla alan tanır. Çünkü seanslar 75 ile 90 dakika arasında devam eder. Yüz yüze terapi sürecinde bu zaman çok daha fazla uzar.
  • Geleneksel psikolojik danışmanlığa göre daha fazla tercih edilirr. Çünkü evlilikte ortaya çıkan problemlerin çevre tarafından görülmesi istenemez. Online terapi ile evden gizli bir şekilde seans devam edebilirsiniz.
  • Özellikle bazı bölgelerde psikolog ya da psikolojik danışman bulmak zor. Bu nedenle online ortamda ruh sağlığı uzmanlarına daha kolay ulaşabiliriz. Bu süre zarfında içinde bulunduğunuz durumu daha kolay netleştirirsiniz.
  • Seanslara tek katılmaktansa çift olarak katılmak psikolojik danışmanın ya da psikoloğun ilişkinizi daha net görmesine yardım eder. Böylece daha fazla verim elde edersiniz.
  • Çiftlerin beraber terapiye gelmesi değişime karşı duydukları inancı da gösterir. Bu ise değişimin daha hızlı olmasına katkı sağlar.

Dezavantajları

Çiftler cinsellik gibi konuları çift olarak konuşmak için çekinir. Bu nedenle bazı konuları terapistle paylaşmaz. Unutmayın, bu konuları ne kadar açık şekilde paylaşırsanız süreç sizin açınızdan daha sağlıklı ilerler.

Görüşmelerde aile üyelerinden biri kontrolü eline almaya çalışır. Bu gibi durumlar terapistin dikkatinden kaçmaz. Bu nedenle eşit söz birincil öncüdür.

Eşlerden biri psikolojik danışmanlık sürecine zorla getirilmiş olabilir. Terapi alacağız yoksa seni boşarım gibi tehditleri oldukça fazla duyarız.

Bu gibi durumlarda zorlanan çift terapiye dirençli gelir. Değişime ve ilerlemeye direnç gösterir. Bu durum ise seanstan verim alınmasını engeller.

Bireysel görüşmeye göre maliyeti daha yüksektir.

Bazen çiftler ortak karar vermekte ya da amaç belirlemekte zorlanır. Bu ise süreci sekteye uğratır.

Online Çift ve Evlilik Terapisi

Online çift ve evlilik terapisi ülkemizden pek de yaygın değildir. Ancak kişiler ilişkilerinde bir şeylerin yolunda gitmediğini görünce mutlaka psikolojik destek almalıdır. Yapılan araştırmalar ruh sağlığı hizmetinin evliliği daha kaliteli hale geldiğini gösteriyor.

Her ilişkide yolunca gitmeyen bir şeyler olabilir. Çünkü insan olmak bunu gerektirir. Eğer ki karı-koca olarak terapi karar aldıysanız bu zaten başlı başına olumlu bir adımdır.

Çünkü bu karar gerçekten cesurca bir karardır. Çünkü bilmediğiniz ve tanımadığınız birine karşı içinizi açmak oldukça zordur. Aİle “hastalıkta ve sağlıkta” sözüyle kurulan bir birlikteliktir. Bu nedenle ilişkide yolunda gitmeyen şeyler sizin ilişki sağlığınızı bozar.

Yapılan araştırmalar evliliğin psikolojik iyi oluş ve fizyolojik iyi oluşu olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Tabii ki her evliliğin mutluluğu arttırdığını göstermeyen çalışmalar da mevcut. Bu nedenle evliliğe dair bir karar almadan önce mutlaka bir uzmanla görüşe sağlayın.

Online klinik psikolog listesini incelemek için ana sayfamızı ziyaret edin. Son olarak ücretler konusuna değinelim.

Online Aile Terapisi Fiyatları

Online aile terapisi fiyatları 400 TL’den başlayarak 1000 TL’ye kadar çıkar. Ancak sitemizde çift olarak yapacağınız görüşmelerde indirim sağlayabiliriz.

Eğer ki siz de sitemizden online terapi desteği almak isterseniz ana sayfamızda bulunan online psikolog ve psikolojik danışman listemize mutlaka göz atın.

Online Aile Terapisti

Online aile terapisti sizi seansa getiren temel konunun belirlenmesine yardımcı olur. Aile ve çift ilişkisinde ortaya çıkan çatışmalar uyumun da düşmesine neden olur. Peki online aile terapisti size hangi konularda yardımcı olur?

  • Çiftler arası çatışmalar
  • Kök ailelerde yaşanan problemler
  • Çocuklarla ilişkilerin düzenlenmesi
  • Ekonomik anlamda ortaya çıkan çatışmalar
  • Kıskançlık konuları
  • Aldatma ve aldatılma deneyimlerine karşı ilişki kalitesinin tekrardan sağlanması
  • Affetme
  • İlişkilerde saygı
  • Çiftler arası cinsel hayatın düzenlenmesi
  • İlişkide ortaya çıkan acil konuların çözümlenmesi
  • Çiftlerin birbirlerinden beklentilerinin netleştirilmesi gibi pek çok alanla çalışabilir.

Aile Dizimi Terapisi

Aile dizimi terapisi Alfred Adler tarafından ortaya konmuştur. Adler, üyelerin hepsinin ayrı bir görevi olduğunu ifade eder. Burada sadece çekirdek aileden değil kök aileden de bahseder. Evlilik, çiftlerin nesiller boyunca taşıdığı bağın aktarılmasına katkı sağlar.

Çocukluk yaşantısında öğrenilenler evlilikle diğer nesillere aktarılır. Aile sistemi içerisidne yer alan üyeler birbirlerine bağlıdır. Bu bazen kader bazen ise genetik miras olarak ifade edilir.

İnsanlar yakın ilişkilerinde bağ kurarlar. Kurulan bu bağ, eğer ki romantik boyutta olursa bir süre sonra evliliğe kadar ulaşır.

Çiftin ilişkisine sonradan dahil olan her üye (çocuk ya da evlat edinme) bu bağa hemen uyum sağlar. Diğer taraftan aile işleyişi içinde bir kural ve düzen vardır. Bu düzen kişilerin arasında kuralların oluşmasına katkı sağlar.

Aile Dizimi Nedir

Aile diziminde yaşanan problemler ele alınır. Tabii ki bunlar belli kuramsal çerçeve eşliğinde değerlendirilir. Sistemin çöken ve bozulan tarafları online aile terapisi ile tekrar tekrar işlenir.

Çiftlerin bugüne kadar ki ilişkilerinde öğrendikleri ele alınır. Bu derine işlenmiş öğretiler kişini yaşamdan edindiği tecrübelerle şekillenir. Bu nedenle ele alınan temel unsur içsel yaşantılar ve iç dünyadır.

Online aile terapisi sürecinde çalışılan konular kişinin otomatik olarak ortaya çıkan davranışlarını ele alır. Her davranış aslında aileye olan sadakati gösterir. Ancak bozulan davranışların altında yatan duyguların fark edilmesi sistemin çalışmayan bağlarının ortaya çıkmasına katkı sağlar.

Böylece kişi tekrardan ailesiyle bağ kurar. Tekrardan ele alınan aile bağları yavaş yavaş onarılır. İlişki içerisinde karşılaşılan eksiklikler, özgüven sorunları, çatışmalar, korkular ele alınır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir