Online Terapi Psikolog

Online Terapi Nedir?

 

Online terapi, son dönemde yaşanan covid-19 sebebiyle  internette sıkça aranan bir kelimedir. Bu sebeple size bunu anlatmak isteriz. Profesyonel ruh sağlığı hizmet ve desteğinin internet üzerinden sunulmasıyla hizmet veren bu yaklaşım, sizlere zamandan  ve maddiyattan tasarrufta sağlar. E-terapi, teleterapi ve e-danışmanlık olarak da adlandırılmaktadır.  Uzmanlarımız ruh sağlığı alanında eğitim profesyonel kişilerdir.

 

Video, mesaj ya da sesli görüşme olarak yapılabilir. Terapist ve danışan arasındaki gizliliği koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bir çok psikoterapi alanında  profesyonel ekibimizden destek alabilirsiniz.

 

Online Terapinin Avantajları:

Sadece evinizde  değil,  kendinizi nerede rahat hissediyorsanız orada bu hizmeti almanız mümkün. Böylelikle yabancılıkta çekmemiş olursunuz.

 

Kendi dilinizi konuşamadığınız bir yerde bulunabilirsiniz. Burada da yeni yaklaşımın  kolaylığından yararlanabilirsiniz.

 

Bazen terapi seansına gitmemenize sebep olan bir takım sorunlar  yaşayabiliriz. İşte bu durumlarda da online terapi bizlere sunulmuş büyük bir hizmettir.

 

Yürüyemeyen veya farklı bir fiziksel engeli olan kişi , yüz yüze terapist ofisini ziyaret etmekte oldukça zorluk yaşar. Hatta ona destek vermek için başkaları da yanında olur. Destek almak isteyen engelli veya dış dünyaya çıkmaya çekinen birey, farklı bir terapist arayışı içindeyse , bu arayış ona çok meşakkatli bir durum haline dönüşecekti.

 

Online Terapinin Dezavantajları:

Bu hizmetten yararlanmanız için internet bağlantınızın olması gerekir. Sağlıklı bir iletişim kurabilmek adına kamera, kulaklık, mikrofon gibi ekipmanlarımızın da olması gerekir. Ancak Günümüzde  çoğu kişide akıllı telefon bulunmasından dolayı ekipman sıkıntısını çokta dahil etmemek gerekir.

 

Online terapi işe yarar mı?

Yine de bazı danışanlar  yeni yaklaşımın  işe yararlılığı konusunda birtakım soru işaretleri taşıyabilmektedir. Henüz tecrübe etmediğiniz bir durum karşısında bu endişeleriniz gayet normaldir.  Ancak online terapinin  katkıları ve bunların bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı düşünülürse, teknolojinin imkanlarıyla kolaylaşan günümüz koşulları çerçevesinde,  önemli ve etkili terapi yöntemleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

 

Özellikle şu an içerisinde bulunduğumuz pandemi koşulları dikkate alındığında online terapi oldukça avantajlıdır.