Çocuk ve Ergen

Online Çocuk Terapisi

Online çocuk terapisi, kendisini bilişsel anlamda ifade edebilen çocukların katılabileceği bir terapi yöntemidir. Bilinenin aksine yüz yüze görüşmeler kadar etkilidir. Eğer ki çocuğunuzda dikkatle ilgili yoğun bir odaklanma problemi yoksa online olarak destek alabilir. Online çocuk terapisi, çalışma alanı çocuklarla olan uzmanları ifade eder. Çocuk, bazı durumlarda ailesine ya da yakın çevresine kendisini ifade etmekte zorlanır. Çekingen olan çocuk daha da içine kapanır. Bu tür durumlarda kendisini ifade edecek online çocuk terapisi çocuğun kendine dair duyduğu güvenin artmasına yardım eder. Bazı zamanlarda arkadaşlarıyla yaşadığı problemleri çözmekte zorlanır. Kimi zaman ise akademik anlamda bir desteğe ihtiyaç duyar. Bu tür konular için ana sayfamızda yer alan online çocuk terapisi uzmanlarından destek alabilirsiniz.

Uzman listemiz için tıklayın.

Instagram sayfamızı takip edip bize destek olabilirsiniz.

Çocuğum Ne Zaman Online Destek Almalı?

Öncelikle çocuğunuzun online çocuk terapisi desteği almak için gönüllü olması gerekir. Kimi zamanlarda ailelerden destek için çocuğu zorladığını duyuyoruz. Bu tür zorlamalar çocuğun daha fazla içine kapanmasına neden olur. Bu nedenle öncelikle çocuğunuza şu soruları sormanızda fayda var.

Kendini okulda, evde nasıl hissediyorsun?

Kendini ifade edemediğin konular var gibi, sen bununla ilgili ne düşünüyorsun?

Anlaşılmadığını hissettiğin anlar neler?

Bunları değiştirmek için bizden beklentilerin neler?

Uzman bir psikolog ya da psikolojik danışmanla görüşmek sana nasıl gelir?

Sence online çocuk terapisi almak ne demek?

Kendini aile üyelerinden başka birine ifade etmek ister misin?

Soracağımız bu sorular hem çocuğunuzun terapiye dair algısını ortaya çıkarır, hem de destek alması için sizin yanınızda olduğunu hissettirir.

Hangi Konularda Online Çocuk Terapisi Desteği Almalıyım

Öncelikle şunu netleştirmekte fayda var. Psikolojik destek almak sizin kendinize yapacağınız belki de en kıymetli yatırımdır. Bu nedenle çocuğunuzun kriz durumu ortaya çıkmadan destek alması çok daha faydalı olur. Diğer yandan bazı kriz durularında destek almak zorunlu hale gelir;

Hemen Seans Al

Çocuğunuz sınav kaygısı yaşıyorsa,

Okulda arkadaşları ve öğretmenleriyle problem yaşıyorsa

Kendini ifade etmekte zorlanıyorsa,

Çekingen ve kaygılıysa

Mükemmeliyetçi bir tutumu varsa

Karanlıktan korkuyorsa, tek başına uyuyamıyorsa

Obsesif kompulsif davranışları mevcutsa

Akran zorbalığına maruz kalıyor ve kendisini savunamıyorsa,

Akademik anlamda kendisini yetersiz hissediyorsa online çocuk terapisi desteği alması gerekir.

Diğer yandan ebeveynler arasındaki çatışmalar çocukların duygusal gelişimini olumsuz etkiler. Eğer ki aile içinde sık sık tartışma yaşanıyorsa hem ebeveynler hem de çocuk psikolojik destek almalıdır. Çünkü çocuğun evdeki tartışmaları nasıl yorumladığını bilemeyiz. Örneğin ebeveynleri boşanmış bir çocuk bu süreç için kendisini suçluyor olabilir. Bu nedenle bu bilişsel çarpıtmanın ya da duygusal tükenmişliğin de ortadan kaldırılması gerekir.

Online Pedagog Desteği

Online pedagog desteği aslında dilimize oldukça eski zamanlardan kalmıştır. Türkiye’de psikolojik danışmanlar ve psikologlar çocuklara önleyici ve destekleyici psikolojik destek sunar. Çocukların hem sosyal becerilerini hem de akademik anlamda performanslarını arttırmayı hedefler. Çocuğunuza yönelik bir destek almadan önce uzmanın çalışma alanlarına bakmanızda fayda var. Online çocuk terapisi desteği çocuğunuzun kendisine yapacağı bir yolculuktur. Bu yolculuğu en iyi uzmanla güven içerisinde başlaması gerekir.

Çocuğum Mutlaka Online Terapi Desteği Almalı

Biraz dinlenelim. Bazen ebeveynler kendi beklentileri için çocuklarının destek almasını talep ediyor. Bu konularda ailelerin acele ettiğini görebiliriz.  Hayatın içerisinde hep bir acelemiz var. Bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Sürekli bir yarış içerisindeyiz. En son ne zaman dönüp kendimize baktık? En son ne zaman dinlendik? Bu kadar yoğun ve yorgun devam ederken neyden kaçıyoruz ki? İşkolik olmaktan bahsetmiyorum, sürekli telaş ve acele içinde yaşamamızın anlamı sizce ne olabilir ki? Her şeye niye yetişmeye çalışıyoruz? Gücümüz bu kadarsa, pes etmemiz gerekiyorsa? Başarısız olmak, yetersiz olmak, bir şeylere yetmemek gibi haklarımız yok mu dersiniz? Her şeyi halletmeye çalışırken kendimizi unutmamıza ne diyebiliriz? Bazen mola vermek, nefes almak, kendimizi görmek bize daha iyi gelecektir. Siz her şeye yetişmeye çalışıyorken acaba nelerden geri kalıyorsunuz? Bu nedenle çocuklar için terapi desteği talep etmeden önce kendi beklentilerimizi gözden geçirmemiz gerek. Bu nedenle online çocuk terapisi desteği bazen ailelerin ihtiyacı olabilir. Eğer uzmanımız bu konuda bir izlenim edinirse ebeveyni psikolojik destek için yönlendirebilir.

Çocuğum Kaç Yaşında Online Terapi Desteği Alır

Bu konuda aslında net bir yaş aralığı veremeyiz. Ancak erken çocukluk evresi dediğimiz 2-6 yaş arasında çocuğun online destek alması faydalı olmaz. Diğer yandan ilkokula başladıktan sonra çocuğunuz kendini daha iyi ifade eder. Çocuğunuzun kendisini ifade etme şekline göre uzmanla uygun bir danışmanlık süreci devam ettirebilirsiniz. Şöyle düşünebiliriz;

Çocuğunuz eğer ki 45-50 dakika boyunca ekranda oturup biriyle konuşabilirse terapi desteği alabilir. Diğer türlü odaklanma süresi az ise ekran başında o kadar uzun süre duramaz. Ancak 5.sınıftan sonra çocuğunuzun online olarak destek alması daha faydalı olur. Diğer durumlarda ise uzman çocuğunuzun bir ebeveynle sürece dahil olmasını, güven ortamı oluştuktan sonra ebeveynin seanstan yavaş yavaş ayrılmasını talep edebilir.

Online Çocuk Terapisi Fiyatları

Online çocuk terapisi ücretleri uzmanların deneyimine ve çalışma alanlarına göre değişir. Ancak ortalama olarak 250-400 TL arasında bir fiyat değişiminden bahsedebiliriz. Alacağınız destek çocuğunuzun kendisine karşı bakış açısını daha olumlu yönde geliştirir. Bazı durumlarda uzman ailenin de sürece dahil olmasını ister. Örneğin mükemmeliyetçi davranan bir çocuk büyük ihtimalle bu yanını aile üyelerinden ödünç almıştır. Bu nedenle mükemmeliyetçi yanını değiştirmek için aileyle de iletişim halinde olmak gerekir. Aile ile yapılmayan çalışma çocuğun da değişiminin engellenmesine neden olur.

Özetlemek gerekirse;

Kendisini yetersiz hisseden,

Özgüven açısından problem yaşayan,

Sık sık yalnız olduğunu ifade eden,

Ders ve arkadaşlık konusunda kaygılı olan,

Kendini savunmakta zorlanan çocukların online çocuk terapisi desteği almasında fayda var.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir