• Nur ******
    Merhaba ben 2çocuk annesiyim ilk çocuğumu öok Hüyük özenle büyüttüm fakat 2.çocuğum olduktan sonra ve kızımda da öfke problemleri başladıktan sonra ona tahammül edememeye başladım. Bana verdiği saygısızlık cevapları öyle tetikliyor ki bazen içimden şiddet uygulamakta geçiyor nasıl bir yol izlemeliyim onun bu gıcık edici konuşmalarını karşısındaki nasıl davranırsam bu süreçte sonlanır merak ediyorum? (Öfke Problemi Yaşıyorum Kategorisi)
    Merhabalar. Kızınızın bu davranışları ne zaman başladı? Kardeş doğumuyla birlikte annenin yeni doğan çocuğa bakım verme amacıyla yönelmesi büyük çocuklarda bazı farklı problemleri doğurabiliyor. Bu süreçte babanın sürece katılımı, annenin duygu durumu, ailenin süreci birlikte yönetebilmesi gibi durumlar çocuktaki davranış sorunlarına olumlu- olumsuz etkide bulunabiliyor. Kızınızın yaşından bahsetmemişsiniz fakat yaşı uyuyorsa oyun terapisi faydalı olacaktır. Eş zamanlı olarak siz de ebeveyn desteği alabilirsiniz. Bu durum genel anlamda sizde bireysel problemleri arttırıyorsa bireysel terapi desteği de alabilirsiniz. İyi günler dilerim. (2023-02-02 21:41:26)
  • Sümeyye ******
    panik atak ve kaygı bozukluğumu nasıl yenebilirim (Panik Atak Yaşıyorum Kategorisi)
    Merhabalar, çok net bir soru sormuşsunuz. Kısaca cevap vermek isterim. Gerekiyorsa ilaç desteği alarak, psikoterapi yöntemleri ile bu konuyu yaşamınıza olumsuz etki etmeyecek hale dönüştürebilirsiniz. İlaç verecek olan uzman kişi psikiyatristlerdir. Bizden de psikoterapi desteği alabilirisiniz. Unutmayın, ertelemek içinde olduğunuz durumu çözmez. Çözüm için bir adım atmanız gerekir. İlk adımdan sonrasının daha kolay ilerlediğini göreceksiniz. (2023-02-02 10:12:05)
  • Aslı ******
    kızım derslerinde odaklanamıyor ve çalışmak istemiyor.15 yaşında,aynı zamanda lisanslı voleybolcu ve ancak son zamanlar motivasyonu düşük, endişeli ve kaygılı görmekteyim.online yardımcı olmanız mümkünmü. (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, evet online destek mümkün dilerseniz yardımcı olabilirim. Yalnızca danışan 15 yaşında olduğu için sizin izninizle görüşme sağlamaktayız. İlk seansı detaylı bilgi alabilmek adına yalnızca sizinle gerçekleştiriyorum. Sonraki seanslarda kızınızla bir sürece başlıyor oluyoruz. Uygun gün ve saat üzerinden randevu oluşturabilirsiniz, iyi günler dilerim. (2023-01-31 11:21:25)
  • Melis ******
    merhaba, alanımda iş bulma sıkıntısı yaşıyorum, her bulamadığımda daha da hayal kırıklığına uğruyorum ve alanımdan uzaklaşıyorum, bu durum 2 ayda 1 bazen kısa bazense uzun süreli aşırı kaygılı, ümitsiz, bitik günler şeklinde kendini gösteriyor. Ne tür bir terapi bana iyi gelebilir? (Depresyon Kategorisi)
    Merhaba Melis Hanım. Terapi yönteminin seçimi danışanın terapiden beklentisi ve danışanın yönteme uygunluğu gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak belirlenebilir. Bahsettiğiniz durum sizin güncelde yaşadığınız bir durum. Fakat bugünüzü etkileyen ve sizi tetikleyen durumlar üzerine de çalışılabilir veya daha çok şimdiye odaklanarak bugünü konuşarak daha farklı bakış açıları sağlayıp işlevsiz düşünce yapılarınız üzerine de çalışılabilir. Kısacası bahsettiğiniz konu birçok ekolle çalışılabilir. Bu noktada dilerseniz bir randevu oluşturabilirsiniz. İlk seansta detaylı değerlendirmeyle birlikte buna birlikte karar verebiliriz. İyi günler dilerim. (2023-01-31 11:05:53)
  • Zey ******
    Merhaba, yazın 7 kilo vererek çok zayıfladım. Bilerek yaptığım bir şey değildi. Başlangıçta sorun etmiyordum ancak insanlar sürekli aa ne kadar zayıflamışsın dedikçe rahatsız olmaya başladım. Normalde kendini beğenmeyen biri değilimdir. En son metroda karşılaştığım biri ne kadar kilo vermişsin geçmiş olsun dediğinden beri bi güvensizlik içerisindeyim. (Kendimi Beğenmiyorum Kategorisi)
    Merhabalar, kilo almak/vermek hayatın normal akışında olan süreçlerdir. Etkileri ise kişinin kendilik algısının bir sonucudur. Bu konuda destek alarak ilerlemeniz oldukça faydalı olacaktır. (2023-02-01 15:44:02)
  • Esra ******
    Merhaba çok fazla kaygı bozukluğum var, olma ihtimali olan kötü şeyleri çok fazla kafaya takıyorum ya gerçekleşirse diye bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, yazınızda belirtmiş olduğunuz gibi "en kötü senaryo olacakmış gibi düşünmek" aslında kaygımızı arttıran bir "felaketleştirme" durumudur. Ve genellikle kaygılarımızın yoğunluğunu arttırarak olayları net ve daha az rahat bir şekilde ele almamıza engel olur. Ancak yoğun kaygı, çözümü olan bir durumdur. Sorunların ele alınması, tanınması ve bu doğrultuda bir çözüm haritası oluşturulması gerekmektedir. Bu nedenle psikoterapi önermekteyim. Eğer bu konu ile ilgili çalışmak isterseniz size memnuniyetle yardımcı olurum. Saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2023-03-26 00:15:05)
  • Deniz ******
    Bu aralar çalışmak istediğim kadar çalışamadığım için stresliyim bayağa. Üni sınavına hazırlanıyorum. Zaten uzun zamandır stressiz bir anım geçmedi. 17 yaşındayım. Aralıksız 30 saat de çalışsam hiç çalışmasam da aynı sanki. İki şekilde de anlamım yok gibi. İki şekilde de olduğum yerde sayacakmışım gibi. Sanki yapmak istediğim bir şeyi başarsam güneş batıdan doğacak gibi geliyor. Kendimden bu kadar tiksinmeyi bırakmadıkça yapmak istediğim şeyleri yapmaya gücüm olmayacak. ama başka türlü nasıl olunur bilmiyorum. ne yapmal (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, sınav süreci senin gibi bir çok akranını da zorlayabiliyor. Öncelikle yalnız olmadığını bilmelisin. Bütün bahsettiklerin aslında kendi duygularını ve ruh halini farkettiğini gösteriyor. Tam da farketmişken lütfen ebeveynlerinden de destek alarak bir terapi sürecine başlamaya çalış. Sınava hazırlık ve sonrası için çok yardımcı olacaktır. (2023-02-01 15:52:17)
  • Kaan ******
    Merhabalar ısmım kaan 32 cyasındayım işten geldıgım zaman ben aılemi nedense ıletısım bozuklugu yaşıyorum bunun ıcın ne yapmam lazım.. yardımcı olursanız sevinirim (Aile içi problemler Kategorisi)
    Merhaba Kaan Bey, aile içi iletişim sorunları farklı nedenlerle açığa çıkabiliyor. Bu problemler detaylandırılarak yaşanılan durumlar özelinde konuşmak daha kıymetli olacaktır. Bu durumlar sizi nasıl etkiliyor, yaşantınızın diğer alanlarına nasıl yansıyor, bu problem en çok ailenin hangi üyeleriyle açığa çıkıyor, durumları yorumlama şekliniz nasıl, hangi duygular açığa çıkıyor... Kendinizi biraz daha anlamlandırdığınız bir terapi yolculuğuna çıkmak isterseniz randevu oluşturabilirsiniz. WhatsApp destek kısmından size yardımcı olacaklardır. İyi günler dilerim. (2023-01-26 23:12:35)
  • Huma ******
    merhabalar, danışmanlık için şimdiden çok teşekkür ediyorum . hocam ben 31 yaşında bekar bir kızım ve güçlü erkek seviyorum.bu çok doğal ve normal olan değil mi? eş dost beni birileriyle görüştürüyor ama karşımdaki erkekler genelde pısırık ,ürkek ,hayata karşı biraz korkan, rahat olamayan sürekli bir kaygı halinde , ya da umursamaz olarak geliyor öyle tespitlerde bulunuyorum.en son biriyle görüştüm araba kullanmaktan korkuyordu.öğrenmesi konusunda ikna edemedim sorun bende mi ? (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, eş seçimi/ partner seçimi tek başına ayrı bir konu... Kişinin öz saygısını besleyen konular ayrı bir konu... Kişinin karşısındaki kişilere duyduğu saygı ve güven apayrı bir konu... ve her biri sizin özelinizde değerlendirilmeli. Ama iyi haber; ortada çözümsüz bir durum yok:) İnsanın kendini aradığı bir dönem olabiliyor. O esnada partner seçimi ve kriterler kafa karıştırıcı olabiliyor. Kafanızdaki soruları bir uzman ile konuşarak çözebilirisiniz. (2023-02-01 16:05:41)
  • Murat ******
    ailevi sıkıntılar maddi manevi sıkıntılar toplamda 6 farklı sorun 14 gün içinde ust uste geldi. Bunun uzerine bana bir sinir geldi. Sevdigim birini kirdim. Sikintim şu konuşurken karşımdaki olmayacak yalan yanlış suçlamalarda bulundum konuşurken içimden bir ses hatalisin böyle konuşma yanlış konuşuyorsun dedi devamlı ama içimdeki sesi dinlemedim karşımdakini kırdım sanki baskasiymisim gibi, 3 gün aramadım. Sonra aklim basima geldi, dışımdaki o karakter gitti sadece içimdeki iyi insan kaldı. Içime şeytan girmis gibiydi. (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, zor bir süreçten geçmişsiniz ve geçiyorsunuz. Bir soru sormamışsınız da içinizi dökmüşsünüz gibi... Destek almalısınız. Herşeyi yalnız çözemeyiz. İnsanın doğasına aykırı. Mutlaka destek almalısınız. (2023-02-01 16:12:37)
  • Hamit ******
    Kafa travmasına bağlı Dikkat eksikliği,odaklanma, motivasyon kaybı ve stresli durumlarda kafa karışıklığı yaşıyorum. Psikiyatrik tedavi görsem ehliyet almama engel olur mu? Nasıl Bir tedavi izleyebilirim? (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, ruh sağlığı tedavisi belirli başlıklarda ehliyet almak gibi konulara engel olmaz. Fakat kafa travmasının ortaya çıkardığı sonuç incelenmeli. Engellilik hali gerektiren durumlar var ise durum özelinde değerlendirilir. Bir uzmandan görüş almak için bile olsa destek almalısınız. Bu şekilde daha güvenilir şekilde yönlendirilirsiniz. (2023-02-01 16:00:58)
  • Melis ******
    Merhaba 3 aydır ağır bir depresyondayım bu süreçten önce sevgilime olan hislerimden Eminken depresyonda olduğum süreç boyunca onu sevdiğimi hissetmiyorum hayatımda kimseyi istemiyorum bu normal midir depresyonda olmak hislerimi bastırmış olabilir mi (Depresyon Kategorisi)
    Merhabalar, kısaca bahsettiğiniz bu durumun tek bir cevabı yok açıkçası. Normal tanımı kişiden kişiye değişebilir. Siz normal olmadığını düşünüyor / hissediyorsanız normal değildir. Lütfen destek alın. 3 yıl hayli fazla bir zaman. Bu duyguların içinden çıkmak için zaman kaybetmeyin. Sağlıkla kalın. (2023-02-02 10:23:54)
Whatsapp