• Ezgi ******
    Merhaba,4 aylık evliyim.Evlilik öncesinde ve sonrasında eşimin ailesine karşı olan bağlılık adı altında bağımlı olduğunu gözlemledim.Evlenmeden önce sınırılarının olacağını benim yerimin ayrı olacağını söylerdi,ancak şuan aile ve eş olarak ayırt etmiyorum sen o aileye girdin diyor.Evlilik mantığında bir insanın tek bir evi vardır.Benim 2 evim var diyor ailesinin evinide dahil ederek. Bu zamana kadar yapmam dediğim,kendi kurallarım var dediğim herşeyi sevdiğimden yaptım belkide eşim baskın karakter olduğu için. Ne yapmal (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhaba, aile içi sınırların belli olması sağlıklı bir şekilde kök aileye veda edilmesi ile mümkündür. Elbette evlilik içerisinde bazen çatışmalar yaşanabilir. Ancak bu çatışmaların çözümü eşlerin birbirlerine karşı cephe alması değil ortak bir noktada buluşması ile mümkün olur. Bu nedenle sınırların ihlal edildiği noktaları sizden duymam gerekebilir. Sizinle ve eşinizle ortak olarak yürüteceğimiz bir çift terapisi sürecinde evlilik dinamiğini bozan durumları belirlememiz, tekrardan eski dengesine kavuşturmamız mümkün. Eğer eşiniz de destek almayı kabul ederse çift olarak seans alırsanız süreci sizinle daha detaylı konuşabiliriz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-30 14:39:03)
  • Burak ******
    Merhaba, ben çok karma karışık bir haldeyim. Gerçekten ne olduğunu bana söylerseniz sevinirim. Ben yolda yürürken önüme çıkan güzel bütün kızlara aşık oluyorum. Hatta kıskanıyorum nedenini gerçekten bende bilmiyorum hemen yanına gidip bana sarılsın istiyorum ve bir kişi öyle yapıcak olsa gerçekten bidaha aşık olmayacağım. Ama olmuyor işte, arkadaşlarım var ama hep yalnızlım hissediyorum fakat ortamlara girdiğimde gerçekten hiç öyle gibi biri gözükmem. Kendimi rüyada gibi hissediyorum elimi sıkıp cama vurmak istiyorum. (Depresyon Kategorisi)
    Merhabalar, bu konuda pek çok ön görü yürütülebilse de hiçbiri kesin bir cevap olamayabilir. Ancak şöyle bir şey söylenebilir ki burada odaklanılması gereken şey, bu durumda ne olduğuna dair direkt bir cevap arayışından ziyade, o arayışın içindeki anlamlardır. Bu nedenle kendinize "aşk, kıskançlık, yalnızlık" gibi kavramların ne ifade ettiğini sorabilirsiniz. Ki bazen sorular cevaplardan daha yardımcı olabilir. Psikoterapi sürecinde; Bağlanma stilleri, mevcut problemler, çocukluk çağı sorunları, stresle başa çıkma stilleri, gelecek hayalleri, ve bunlar gibi pek çok psikolojik detay beraber değerlendirilerek doğru anlamı kendinizin bulması sağlanır. Böylesi içinde bulunduğunuz durumu anlamlandırma yolculuğunuzda daha kalıcı sonuçlar sağlayacaktır. Saygılarımla (2022-10-15 03:21:32)
  • Eda ******
    Merhaba,20 yaşındayım.Hayatım hiç olmadığı kadar yolunda gidiyor fakat 4 ay önce bir kez ortama ve kendime karşı yabancılık hissettim aşırı korktum bir 10-15 dakika hiç geçmedi aynı şeyi bir ay önce de yaşadım ve şu anda da ara ara ister normal ister mutlu bir anımda olsun aynı hissi yaşıyorum nedenini asla bilmiyorum erkek arkadaşımla bir senedir yaşamama rağmen hem kendime hem de etrafıma karşı yabancılık duyuyorum hiçbir şey gerçek gibi gelmiyor.Nedeni nedir nasıl kurtulabilirim ? (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, özellikle ağır stres durumlarında ya da bir tetikleyici ile karşılaşıldığında derealizasyon durumu görülebilir. Ancak sizi tam dinlemeden kesin olarak bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Bu durumu yaşayan herkesin nedenleri ve dolayısıyla kurtulma yolları başkadır. Yapılacaklar konusunda farkındalığınızın artması için en önemli adım size özel bir yol haritası çıkarılması ile mümkündür. Bu nedenle bireysel terapi almanız süreci daha verimli tamamlamanızda faydalı olacaktır. Saygılarımla (2022-10-06 04:13:06)
  • Tuba ******
    Merhabalar, kızım 8 yaşında ilk okul 2. sınıf öğrencisi. ders çalışırken aşırı yavaş ve çalışırken mutlaka birşeylerle oynama çabasında, okulda arkadaşları öğretmeninin söylediklerini yazdıklarını verilen zamanda yazarken kızım hiçbir zaman yetiştiremiyor defteri hep eksiklerle dolu ,tek başına ödevlerini yapmıyor, sürekli kağıt ve makasla minik minik defterler yapıyor. sevdiklerine küçük kağıtlara notlar yazıyor güzel sözler içeren en çok da bana yazıyor. sizce ne yapmalıyım? lütfen dönüş yapın çok çaresiz hissediyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, her çocuğun farklı gelişimsel özellikleri vardır. Gelişim, bireysel farklılıklarla kendisini gösterir. Bu nedenle çocukların eğitim ve öğretim süreci için "hazırbulunuşluk düzeyleri" her zaman benzerlik göstermeyebilir. Çocuğunuz şu an dersi dinlemekte, odaklanmakta, konuları anlamakta güçlük çekiyor ya da bunları yapmaktan keyif almıyor olabilir. Psikomotor becerileri ya da olgunlaşma düzeyi öğretmenlerin anlattıklarını yakalayacak düzeyde olmayabilir. Bu nedenle ilgisini farklı alanlara yönlendirmiş olabilir. Bu konuyla ilgili sizi daha detaylı dinlememiz, çocukla ilgili gözlemlerinizi bilmemiz daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olmamızı sağlar. Eğer canlı destek üzerinden iletişime geçerseniz çocuklarla çalışan uzman arkadaşlarımızın profillerini size iletirler. Sağlıklı günler dileriz. (2022-09-29 12:04:07)
  • Tahmina ******
    Merhaba benim içimde hiç geçmeyen bir kaygı var sanki her an bir şey olacakmış gibi hissediyorum. İnsanlarla iletişim kuramıyorum onları rahatsız edeceğimi düşünerek hep yanlız kalıyorum. Genel olarak hep yorgun ve sinirli bir ruh haline sahibim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, kaygı duygusu belirsizliğe karşı sürekli hazır olmayı sağlar. Her an tehlike gelebilirmiş gibi hissetmek sosyal açıdan da ilişkileri etkileyebilir. Yalnızlıkla beraber ruhsal yorgunluklar ve sinirlilik hali de görülür. Bireysel terapi alarak kaygı yoğunluğunuzun nedenlerini anlayabilir; Sorununuzu çözme yolunda güvenli adımlar atabilirsiniz. Saygılarımla (2022-10-06 04:01:39)
  • Ecem ******
    Merhabalar Hocam ben tam 1 senedir panik bozukluk yaşıyorum psikiyatroye gittim ve bi dönem bu hastalığı atlattım. Atlatınca ilaci aniden kestim ve hastalifin geri geldi. Simdi daha ağır şekilde geçiriyorum nefes darligi vuxut uyuşmaları vücutta sallantı hisleri dışarı çıkamama yemek yiyemem ne evde ne disarda duramama. 2 aydir ayni ilaci kullaniyorum ama şikayetlerinde bir değişiklik yok hep dua ediyorum ilacimi kullaniyorum ne yapacağımı bilmiyodum artik lutfen yardimci olurmusunuz? (Panik Atak Yaşıyorum Kategorisi)
    Merhabalar, ilaçlarınızı kesmeniz ve tekrar başlamanız nedeniyle öncelikli önerim psikiyatristinize gitmeniz yönünde olacaktır. Panik atak bir problemden ziyade, var olan bir problemin belirtisidir. Psikiyatrik destek ile beraber psikoterapi almanız, esas konuya odaklanmanız ve dolayısıyla panik atak konusunda çözüm bulmanızda faydalı olabilecektir. Bu konuda psikolojik destek almak isterseniz sizi memnuniyetle dinlemeye hazırım. Saygılarımla (2022-09-28 23:50:19)
  • Gamze ******
    Takintiliyim içime atıyorum anlatacak kimse yokmuş gibi yanlız hisediyorum bir sıkıntım var beni kahreden ve kimseye anlatamadigim (Takıntılarım Var Kategorisi)
    Merhaba, kıskançlık kurduğumuz yakın ilişkilerde tehdit hissetmemiz sonucunda ortaya çıkar. Sizi kurduğunuz sosyal ya da romantik ilişkilerde sizi tehlike altında hissettiren neler oluyor? Kendinizi yalnız hissetmeniz, diğerlerine karşı ifade edememeniz güvensizlikten de kaynaklanıyor olabilir. Takıntı olarak dediğiniz kısmı ise sizden biraz daha fazla dinlememiz gerekir. Diğer yandan zihninizin biraz yorgun ve karışık olduğunu da hissettim. Eğer bu konuda psikolojik destek almak isterseniz randevu oluşturabilirsiniz. Süreci daha detaylı değerlendirmek daha faydalı olacaktır. Sağlıklı günler dileri.m. (2022-09-29 12:11:07)
  • Bilinmeyen ******
    Merhabalar, ben hep 9 yaşımdan beri kuran kurarindaydim ,12,13 yasimdan sonra kilo almaya başladım 26 yaşımda 124 kilo oldum , 26 yaşıma kadar hiç biriyle evlenme gibi bir niyetim olmadı kendimi ve kilolarımi engel gördüm. Sonra tüp mide oldum 70 kilo.verdim karın germe göğüs toparlama ameliyatimi oldum , sonra hayatıma biri girdi onu çok sevdim ister istemez bi yakinlasmamiz oldu . Sonra bana sen hocasın neden böyle yaptın dedi zaten pişmanlığımi dile getirdim yakışmadı bana diye ama ilk defa sevgiyi tatmistim yüzüme (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhaba, yakın ilişki insan yaşamı boyunca bazen mutluluk verici bazen ise olumsuz yaşantılarla acı duyulmasına sebep olan yaşantılardır. Yakınlık kurmak her canlının en temel ihtiyacıdır. Yakınlık, kişinin kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olur. Buna bağlı olarak sevilebilir olmak, sevilmek ve sevmek en temel ihtiyaçlar arasında yer alır. Sizi bu yakınlaşmada rahatsız eden neler oldu? Sanırım partnerinizin "sen hocasın" söylemi sizi daha fazla rahatsız etti. Kurduğunuz yakınlığı siz nasıl anlamlandırdınız? Bu yakınlık anladığım kadarıyla sizi mutlu da etmiş. Eğer ki sevginizi gösterdiğiniz için kendinizi suçluyorsanız buna yönelik isterseniz psikolojik danışmanlık sürecine başlayabilirsiniz. Sevgi, sevilme her anlamda psikoolojik iyi oluşumuzu olumlu etkiler. Sağlıklı bir yakın ilişki koşulsuz kabul ve sevginin hissedildiği ilişkidir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-27 18:33:28)
  • Meliha ******
    Merhaba benim küçüklüğüm den belli uygu durum değişikliklerim oluyor mutluyken bir anda mutsuz oluyorum keşke ölsem diyorum eylemde yok ama düşüncemde var bazen çok enerjik bazen de çok yorgun hissediyorum uyku düzenim normal değil kendimi tanıyamıyorum düşüncelerimle boğuluyorum ne yapmam gerekiyor yardım edermisiniz (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, bahsettiğiniz konuları daha çok detaylandırmak gerekir Düşünce içerikleriniz ve yoğunlukları, mutluluk mutsuzluk geçişleri, ölüm düşünceleri, yaşınız gibi. Dilerseniz bunları görüşmek için randevu oluşturabilirsiniz, sevgiler. (2022-09-26 16:20:27)
  • Enver ******
    genel olarak eşimle iyiyiz aslında ama sürekli bazı konularda tartıştığımızda orta yolu bulamıyoruz. her zaman geri adım atan sorun bende olsa da olmasa da özür dileyen ben oluyorum. genel olarak ilgi gösteren de biriyim. maddi olarak çok şükür büyük sorunlarımız yok ikimizde çalışıyoruz . evden ( online ) çalışıyoruz. 10 aylık bi oğlumuz var . bu tartışmalar genelde aramızdaki bazı ufak tefek şeylerden çıkıp büyüyebiliyor. Birde eşimle büyük ölçekte cinsel konularda anlaşamıyoruz bana karşı genel olarak hep isteksiz (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhaba, sanırım ilişkide ihtiyaçlarınızın ve beklentilerinizin görülmediğini düşünüyorsunuz. Ortaya çıkan çatışmalar sonucunda değişim için adım atan kişinin siz olması da sizi üzüyor ve değersiz hissettiriyor olmalı. Bazen ilişkide var olan çatışmaları kendi geçmiş yaşantılarımıza göre değerlendirebiliriz. Bazen ise partnerimizin bu tür konulardaki duygu ve düşüncelerini bilmediğimiz için kendi yorumlarımız çerçevesinde ilişkimizi değerlendiririz. İlişkide size göre oldukça küçük ve basit olan bir olayın partnerinizin için ne anlama geldiğini, sizin ilişki dinamiğinizdeki bu değişimin ne kadar süredir var olduğunu sizden duymak ve süreçle ilgili daha geniş bir çerçeve oluşturmak için seans alabilrsiniz. Böylece ilişki dinamiğinizi etkileyen konuları daha kolay tespit edebilir, gerekirse bireysel terapiye yönlendirebiliriz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-25 19:24:20)
  • Mehmet ******
    Okul sevmiyorum okul hayatında zor anlar yaşıyorum isim taş gitmiyor (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, kaç yaşındasınız? Hangi düzey okuldan bahsediyoruz bilemiyorum. Fakat sizin bir şekilde zorlandığınız açık. Okulunuzu neden sevmediğiniz, zorlandığınız kısımların neler olduğu, işim rast gitmiyor diye tarif ettiğiniz durumun ne olduğu konuları sırasıyla çalışılması gerekiyor. Duygu- düşünce- davranış üçlüsünün birbirine etkisi yadsınamaz. bir uzmandan destek almalısınız. (2023-02-02 10:17:21)
  • Ebru ******
    4 yıllık evliyim 2.5 yasında bır oğlum var. 1 yıldır çift terapisine gittik ve 1 adım bile ilerleyemedık esim zerre caba göstermıyordu. Sonunda terapist ile özel görüştüğümde bana eşimin şizotipal kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Arastırdıgımda belirtilerin çoğu var. Bu oğlumun kişiliğini ve hayatını nasıl etkıler beni gelecekte ne beklıyor. Bu arada narsıstık ebeveyninden dolayı narsıstık özelliklerde gösterebiliyor (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle bir terapist, psikolog ya da psikolojik danışman danışanı hakkında bir teşhis koyma yetkinliğine sahip değildir. Eğer ki seans esnasında uzman böyle bir şeyden şüphelenirse sizi bir tanı ya da teşhis için psikiyatriste yönlendirmesi gerekmektedir. Diğer yandan eğer ki böyle bir durum söz konusu ise; eşinizin öncelikle bir psikiyatristle görüşme çok daha uygun olacaktır. İlişkiniz açısından değerlendirecek olursak eğer yaşadığınız çatışmalarda problem çözmekte zorlanabilir, eşinizin tepkilerini anlamlandırmakta zorlanabilirsiniz. Bu tür psikiyatrik rahatsızlıkların genetik bir boyutu da söz konusu olabilir. Tüm bunları göz önüne aldığımızda sizi daha detaylı dinlemenin, ilişkinizi gözden geçirmenin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. İyi günler dilerim. (2022-09-25 19:33:37)
Whatsapp