• Yeni Kullanıcı
    Bakireliği bozulmuş bir kadınla evlenir misin dedi kız arkadaşım (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, burada sizi şüpheye düşüren durum nedir? Partnerinizle bu konu üzerine neler konuştunuz? Bekaret toplumdaki en büyük tabulardan biridir. Bu yüzden bu tür tabuların yıkılması ve tabuya yönelik duygularınızı ifade etmeniz önemlidir. Evlilik öncesi cinsel ilişkinin sizin güvenini nasıl etkilediğini fark etmeniz bu açıdan önemli olacaktır. Cinselliğe yönelik bu tür algılar ilerleyen süreçlerde cinsel işlev bozukluklarına da neden olmaktadır. Bu tür bir beyanın sizin ilişkiye yönelik algınızı nasıl etkilediğini daha detaylı ele almak için online terapi desteği alabilirsiniz. Aklınıza takılan diğer soruları ise psikoloğa sor seçeneğinden sorabilirsiniz. İyi günler dilerim. (2021-07-24 20:04:03)
  • Yeni Kullanıcı
    Merhaba ben Elif 13 yaşındayım ve kaşlarımı yoluyorum ama farkına varmıyorum yolduktan sonra bir rahatlama hissi yaşıyorum ama kaşımın olmamasından çok rahatsız oluyorum ama elimde olan bişey değil (Diğer Kategorisi)
    Merhaba. Kaş, kirpik yolma rahatsızlığı genellikle stres ve kaygı durumlarında ortaya çıkar. Bilimsel olarak Trikotilomani olarak bilinir. Bu tür durumlarla başa çıkmak için öncelikle sizi kaygılandıran durumları fark etmeniz önemli. Tabii ki bu süreç için psikiyatri kontrolü ve psikoterapi sürecini öneriyoruz. Duygularınızı ifade etmeniz bu yüzden oldukça önemli. Bazı durumlarda sınav kaygısının da bu davranışı tetiklediği ifade edilmektedir. Terapi sürecinden önce bir psikiyatri kontrolü öncelikle tavsiye edilmektedir. Özellikle görünen yerlerdeki kılların yolunması kişilerin görünüşlerini de etkiler. Bu tür durumlar ise düşük özsaygı ve özgüvene nede olur. Psikiyatri kontrolünden sonra online terapi için tekrardan sitemizi ziyaret edebilirsiniz. (2021-07-24 20:00:50)
  • Yeni Kullanıcı
    ben 24 yaşındayım. inanılmaz seviyede unutkanlık konsantrasyon eksikliği ve isteksizlik var. okuduğumu 80 yaşındaymışım gibi kafam almıyor. anlasam da 5 dakika sonra unutuyorum ve ders çalışırken verim alamıyorum. ingilizce bir metin okuyup onu anlasam ingilizcemin gelişeceğini biliyorum o kadar zor geliyo onu okumak irademe söz geçiremiyorum. bunun yanında duygu durumum devamlı değişiyor gün içerisinde 20 defa bazen çok özgüvenli bazen karamsar oluyorum. bu duygular uzun süreli olmuyor ancak karamsarlık daha fazla ve u (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, sorunuz yarim kalmis fakat bahsettiginiz sorunlarin gunluk hayatinizi ne derecede etkiledigi onemli bir konu. Oncelikle zihinsel karmasiklik bazen bedensel problemlerden de ortaya cikabilmektedir, temelde bir doktor yardimina basvurup kan degerlerinize baktirabilirsiniz (vitamin eksikligi vs gibi ihtimaller icin). Bu surecte eger sikayetleriniz devam ederse, psikolojik destek almanizi oneririm. (2021-07-12 09:31:59)
  • Yeni Kullanıcı
    Merhaba, 21 yaşındayım. Asperger Sendromu' nu okuduğumda çoğu belirtilerinin bende olduğunu fark ettim. Ayrıca Anksiyete bozukluğu testinizi çözdüm, puanım 33 çıktı. Yardım almam gerekiyor mu? (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, eğer ki asperger sendromu ile ilgili tereddütleriniz varsa eğer mutlaka bir psikiyatri muayenesine gitmenizi öneririm. Diğer taraftan Anksiyete Bozukluğu ile ilgili test sadece bir bilgi verme amacı taşımaktadır ancak almış olduğunuz puan şiddetli düzeyde değer aralığına denk gelmektedir. Eğer ki kaygı düzeyiniz günlük yaşantınızı oldukça fazla etkiliyorsa bu konuda bir online terapi almanız sizin için daha uygun olabilir. Konuyla ilgili ön görüşme için canlı destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. (2021-07-01 10:58:48)
  • Yeni Kullanıcı
    insanları yanlış anlıyorum ufak tefek konulardan kavga çıkarıyorum . insanlar hakkında önyargılı düşünüyorum ,çok vesveseli insanım gereksiz takıntılarım var,hiçbir işim rast gitmiyor büyüden şüpheleniyorum hayattan zevk alamıyorum canım hiçbirşey yapmak istemiyor sürekli yatmak oturmak istiyorum. birde utangaçlığım var (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, vesveseli olduğunuz durumlarda aklınızdan neler geçiyor? Sanırım karşınızdaki kişinin sizin hakkında olumsuz düşündüğünü sanıyorsunuz. Eğer durum böyleyse buna dair elinizde somut neler var? Öfkelendiğiniz durumlarda nasıl tepkiler veriyorsunuz? Verdiğiniz tepkilerden kazançlarınız nedir? Bu öfke tarzını nasıl öğrendiniz? Öfkenin temeline inmek, sebeplerini belirlemek, ne zamandır devam ettiğini araştırmak, şüpheli ve ön yargılı olmanıza sebep olan yaşantılarınızı ele almak bu konuda faydalı olacaktır. Dilerseniz konuyla ilgili online terapi alabilir ve aklınızda var olan sorulara yanıt bulabilirsiniz. (2021-06-26 10:11:42)
  • Yeni Kullanıcı
    1 saat kadar hayal kuruyorum ve hayale bağlı konuşmalar ve hareketler yapıyorum ve bu her an oluyor yemekteyken dersteyken hep hayal kurup kendi kendime konuşuyorum bir şey almak istediğimde hemen onun hakkında hayal kurup hareketler ve konuşmalar yapıyorum ve bu hayaller bir çok sorumluluğumu yapmama engel oluyor çoğu zaman hayal kurmak için yalnız kalıyorum ve kimseyle konuşmuyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle cesaretin için seni kutlarım. Hayal kurman günlük yaşantında problem yaşatmıyorsa hayal kurmaya devam et. Hatta Anne with Ann E isimli bir dizi var, onu mutlaka izle. Diğer taraftan resim yapmayı ya da öykü yazmayı seviyorsan kurduğun hayalleri yaz ya da resim yap. Ama bunların öncesinde okul psikolojik danışmanıyla içinde bulunduğun duruma yönelik mutlaka bir görüşme yap. (2021-06-13 11:44:29)
  • Yeni Kullanıcı
    Takıntım var durduk yere kafamda olmayan biseyler kurup karşı tarafa yansitiyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, takıntı diye ifade ettiğiniz durumları ifade ederseniz size daha kolay yardımcı olabiliriz. Hangi durumları kafanızda kuruyorsunuz ya da bu ne zamandır devam ediyor? Karşı tarafa yansıttığınız durumlar nelerdir? Bunu nasıl ifade ediyorsunuz? Konuyu daha detaylı ele almak için online terapi alabilirsiniz. İyi günler. (2021-06-13 11:39:17)
  • Yeni Kullanıcı
    Uzun bir süredir normal bir kişilik yapısına sahip olduğumu düşünmüyorum. Fazlasıyla tutarsız ve değişken bir duygu durumuna sahibim. Bir gün çok mutlu ve enerjik iken akşamına ya da ertesi gün çok depresif hissediyorum, sürekli ağlıyorum. İkili ilişkilerde tutarsız ve dengesizim. Kontrolsüzce para harcıyorum bazen çalıyorum. Riskli davranışlarda bulunuyorum (riskli cinsel ilişki, düşünmeden hareket etme). Aynı zamanda blumia hastasıyım. Biri beni daha çok sevsin diye kendimi riske atacak davranışlarda bulunuyorum. (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, bulimia nervoza durumuyla ilgili öncelikle bir hekim kontrolü daha uygun olacaktır. Eğer ki fizyolojik bir durum söz konusu değilse yeme davranışınızı ele almak faydalı olacaktır. Diğer yandan bahsettiğiniz durumlarla ilgili bir tanı ya da teşhis koyamayız. Ancak bahsettiğiniz durumlarla ilgili bir psikiyatri kontrolü daha sağlıklı olacaktır. Diğer yandan "biri beni daha çok sevsin diye riske atacak davranışlarda bulunuyorum" demişsiniz. Siz kendinizi ne kadar seviyorsunuz? Sanırım bir yerlerde şartlı sevilmeniz gerektiğini öğrendiniz. Bunu kimden öğrendiniz? Birinin sizi daha çok sevmesi sizin için ne anlam ifade ediyor? Konuyla ilgili online terapi almanız kendinize dair bakış açınızı anlamlandırmanıza yardımcı olacaktır. İyi günler dileriz. (2021-06-13 11:42:27)
  • Yeni Kullanıcı
    merhaba ben 20 yaşındayım ama bu yaşıma kadar eksiksiz başıma gelen her olayda hep üzülüyorum ailemi üzmemek için kendimi üzüyorum hayatıma aldığım hiç bir insanı aileme kabullendiremiyorum hayatımdan çıkarmaya çalıştığımda yine ailem tarafından sorgulanıyorum birilerini üzmekten kırmaktan çok korkuyorum ve hep kendimi üzüyorum bundan 2 yılönce 5yıllık ilişkimi bitirdim o zamanlarda mutlu değildim şimdide değilim yaşamak için bir sebep bulamıyorum geleceğe dair hiç bir beklentim yok insanlarınfikirlerini çok önemsiyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, yazdıklarınızdan ailenizin yaşamış olduğunuz romantik ilişkiler için çelişkili davranış ve tutumlara sahip olduğunu ve bu çelişkide nasıl hareket edeceğinizi bulmakta zorlandığınızı anlıyorum. Yaşamda birilerini üzmemek adına ise kendinizi üzmeyi tercih ediyor, mutsuz olduğunuz uzun süreli bir ilişkiyi bitirdikten sonra da yaşamda istediğiniz mutluluğu hala yakalayamadığınızı görüyorsunuz. Bu söylediklerinize baktığımda ailesel ilişkilerinle dahil olmasıyla zihninizi, duygularınızı ve davranışlarınızı düzenlemede güçlük yaşıyor, yaşama uyum sağlamakta zorlanıyor ve umutsuzluk duygunuzu besliyor olabilirsiniz. Yaşamınızda paylaştığınız bu sorunlara ilişkin psikolojik destek alarak devam etmenizi öneririm. (2021-04-18 07:16:24)
  • Yeni Kullanıcı
    Merhaba 3 yaşında kızım gece uyurken başını yere vuruyor derin uykudykende yapıyor 1 yaşında başladı bu durum tüm sağlık kontrolleri yapıldı hiç bir problem çıkmadı oyun oynarken oturduğu yerde sallanmasıda var prematüre doğumlu ikiz eşi gelişimsel pediatriye de devam ediyoruz gelişimi de çok çok iyi ilerliyor sebebi başka ne olabilir nasıl bir yol izlemem gerekir. (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncellikle sağlık kontrolleri yapıldı demenizden ötürü, çocuk nöroloğu ve çocuk psikiyatristinin görüp gerekli kontroller yapılarak olumsuz sonuç çıkmadığını anlıyorum. Nörolog ve psikiyatrist görmediyse öncelik onların değerlendirmesi gereklidir. Sonrasında psikoterapi desteği olumlu sonuc verir. Psikoterapi sürecinde öncelikle hamilelik, doğum sonrası ve çocuğun gelişimi hakkında detaylı bilgi alınarak ebeveyn danışmanlığı yada çocuğa uygulanacak terapi yöntemine karar verilir. Süreç duruma göre planlanır. Şuanda Doktor yada terapist süreciniz ne olursa olsun, çocuğunuzla ilişkinize odaklanmanızı tavsiye ederim. Ten ve duygu teması, ilişkinizi güçlendirecektir. (2021-04-13 09:07:32)
  • Yeni Kullanıcı
    23 yaşında üniversite öğrencisiyim ve obsesif kompülsif bozukluğum var ve düzenli olarak ilaç kullanıyorum şu an da ise yaklaşık 2 haftadır yediklerimden aşırı derecede pişman olup kusmaya çalışıyorum ya da tuvalet yoluyla çıkarmaya çalışıyorum kendimle çok büyük problemlerim var ne yapmam lazım acaba (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle okb ve yeme bozukluğu gibi günlük işlevselliğinizi etkileyecek sorunlar için ilaç tedavinizi doktor kontrolünde devam etmenizi, düzenli olarak psikiystristinize geribildirim vermenizi tavsiye ederim Bununla birlikte beynin ve ruhun dışarı okb, yeme bozukluğu olarak dışarıvurduğu problemin kökenini; terapist eşliğinde bir ajan gibi araştırarak psikoterapi desteğiyle iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın, ilaclar sizi nötr halde tutar, asıl iyileştirecek olan Psikoterapidir. (2021-03-07 15:44:30)
  • Yeni Kullanıcı
    3 yıl önce yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi nedeni ile 1 yıl paxil kullandım. Son günlerde aynı olmasa da bazı belirtiler görmeye başladım . Sağlıkçı calisaniyim . Tahammülsüzlük,sinirlilik, umutsuzluk, kronik yorgunluk , fevri davranışlar, manik durumlar ile dengeli olmayan ruh hali şikayetlerim var . Maalesef gündelik yaşamda zor oluyor haliyle nasıl başa çıkabilir ,kontrol edebilirim teşekkürler (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, anksiyete bozukluğu kişinin kaynağını bilmediği kaygı durumları olarak nitelendirilmektedir. 3 yıl önce belirtiler nasıl ortaya çıktı, siz nasıl fark ettiniz? 3 yıllık süre içerisinde ortaya çıkmadığı anlar nelerdir? Ortaya çıktığında kaygınızı ne kadar sürede kontrol altına alıyorsunuz? Sizi kaygılandıran durumlarla karşılaştığınızda kendinize neler söylüyorsunuz? Aklınızdan hangi düşünceler geçiyor? Konuyla ilgili sizi daha detaylı dinlememiz gerekebilir. Kontrol etme aşamasında kaygınızı tetikleyen durumları anlamlandırmak ve farklı bir bakış açısı sağlamak gerekebilir. Konuyla ilgili sitemiz üzerinden destek alabilirsiniz. (2021-03-06 22:01:15)
Whatsapp