• Hasan ******
    ailemden uzaklaşıp başka şehire gittiğim zaman çok kötü oluyorum kendimi cok yalnız hissediyorum sürekli aglama geliyor içimden bir diger sorunum ise : sürekli içimde bir korku var yolda yürüyor olsam karşimden bir insan gelse acaba bana birşey dermi bana birşey yaparmı diye korkuyorum ve ya alışveriş yapamay gittim ordakinler bana birşey dermi rezil olurmuyum benimle dalga gecerlermi sürekli boyle korkularım ver ne yapcagımı bilemiyorum artık bir cıkılmazın içindeyim :( (Takıntılarım Var Kategorisi)
    Bazen içimizdeki sesler öyle yükselir ki bizi rahatsız ederler. Ya ... olursa, ya... derse. Bu "ya"lar hayatı yaşamamızı engeller duruma gelebilir. Bu durumların sizi çok rahatsız ettiğini düşünüyorsanız terapi desteği alabilirsiniz. Böylelikle yaşadığınız durumları daha iyi anlamdırabilir ve baş etme yöntemleri geliştirebilirsiniz. İyi günler dilerim. (2022-10-31 15:26:06)
  • Reis ******
    Merhabalar benim yaşım 21 son zamanlarda mastürbasyon yaparken boşaldigim anda hiç bir şey hissetmiyorum hissizlik oldu bende ben zaten mastürbasyonu bırakmak istiyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen ? (Diğer Kategorisi)
    Mastürbasyonu amacına uygun kullanmıyorsunuz demektir bu. Bu bir bağımlılık haline gelmiş olabilir mi? Başka bir problemin çıktısı olan mastürbasyona büyüteç tutmak haksızlık olur. Sizi bu eyleme iten diğer faktörler nedir bunlar düşünülebilir. (2023-01-11 12:21:20)
  • Hilal ******
    merhaba, uzun ilişkim vardı ve bu ilişkinin bana iyi gelmediğini düşünerek bitirdim fakat karşı taraf bu bitirmek istemediği için 1 yıldır devamlı olarak benimle iletişime geçiyor bense onu kırmamak için görüşüyorum ama devam etmek istemiyorum. Ayrı olduğumuz zaman farklı insanlarla görüştüm ve farklı şekillerde yine manipüle edildim. İlişkide karşı tarafı kırmamak için fazlasıyla fedakarlık yapıyorum aşık olmasam bile ve bunu çözemiyorum sonunda manipüle edilip, üzülen taraf oluyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ? (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, ilişkilerde başlangıçlar gibi bitişler de yaşamın bir parçasıdır. Ancak anladığım kadarıyla benzer örüntülere sahip partnerleri tercih ediyorsunuz. İlişkinizin sizi nasıl etkilediğini fark edip karar vermeniz sizin açınızda sağlıklı bir süreç ancak tekrar tekrar benzer ilişkiler kurmanızın sizin için bir anlamı olmalı. İlişkilerde karşı tarafı kırmamak için kendinizden fedakarlık yapmanızın altında bazı ihtiyaçlarınız yatabilir. Özgecilik bizim bazı duyguları elde etmemiz için kendimizi geri plana atmamızı, kendimizden çok fazla vermemize sebep olur. Adeta "varlığım ilişkime/diğerlerine feda olsun" şeklinde yaşarız. Nasıl bir yol izlemeliyim sorunuza bu nedenle net bir yanıt veremeyiz. Ancak sizi ilişkide tutan, kendinizi geri plana atmanıza sebep olan bağlanma örüntünüzü fark etmek, ilişkilerde sizi neyin tamamlandığını keşfetmek için dilerseniz seans alabilirsiniz. Psikolojik danışmanlık bir yolculuktur, sizi ilişkilerde tutan temel duyguları bu yolculukta keşfedebilirsiniz. (2022-10-26 16:51:16)
  • Sanem ******
    Herhangi bir yere bakıyorum Ve durduk yere bir anda gözüm dalıyor aradan belli bir süre geçtikten sonra da Gözlerim dolmaya başlıyor ve ağlama hissi oluyor bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı ve bu bayağı uzun zamandır süren bir şey yani nedenini açıkçası öğrenmek istiyorum çünkü bana garip bir şey gibi geliyor ve bu şey bittikten sonra bir süre sonra gözlerini kırpıyorum zorla ve Ellerimi titrediğini fark ediyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar bu duruma neden olan etmen araştırılmak üzere bireysel terapi almanız faydalı olacaktır. Mutlu günler dilerim :) (2023-09-24 16:01:26)
  • Ilayda ******
    Sürekli olarak ağlayasım geliyor, canımı sıkan bir konu açıldığında ya da bir durum olduğunda normaldin dışında olarak gözlerim doluyo ve ağlıyorum bu aralar. Sebebi ne olabilir? Örn: işle ilgili tatsız bir durum olduğunda vs. normalde çok ağlayan biri değilim (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, hayatımızın bazı dönemlerinde bazı duygularla baş etmekte zorlanabiliriz. Sizin "sürekli olarak ağlama isteğiniz" ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? Bu tür durumlarla önceden nasıl baş ediyordunuz? Bugün bu tür yaşantılara karşı sizi zorlayan neler oluyor? Sizin hayatınıza dair bir bilgi edinmeden ağlamanızın altında yatan sebebi bulmak biraz güç olacaktır. Hayatınızda son zamanlarda sizi etkileyen değişimleri ele almak başlangıç için iyi olabilir. (2022-10-24 20:36:35)
  • Büşra ******
    Kızım 3 yaşında. 2,5 yaşından beri tuvalet eğitimi var. Hiç sorun yaşamadık bugüne kadar. Kendisi eylül ayında kreşe başladı. Şu son dönemde gayet mutlu bir şekilde okuluna gidiyor. Ancak son 1 haftadır kızım altını ıslatmaya başladı. gece tuvalete kaldırdığımızda gitmtmek için direnip çokfazla ağlıyor. Ve yatağa tuvaletini yapıyor. (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, tuvalet eğitimini kazanan bir çocuğun tekrardan alt ıslatmaya başlatmasının altında farklı nedenler olabilir. Anladığım kadarıyla yine gün içerisinde tuvaletini söylüyor, gece alt ıslatma davranışı devam ediyor. Alt ıslatmasına neden olan durumun altında kendisini belki okulda, belki arkadaş çevresinde, belki ailede baskı altında hissetmesi yatabilir. Bu tür durumlarda çocuklar baş edemedikleri süreçlerde gerileme gösterebilir. Ancak sizden çocuğunuza dair tam bir öykü almadan bu konu hakkında yorum yapmak oldukça güç. Dilerseniz çocuklarla çalışan bir uzmandan seans alıp aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-10-24 20:42:26)
  • Ensar ******
    Okuldaydık arkadaşımla bir kez olsun soda çalmak istedik ve çaldık fakat kameralar sayesinde bizi buldular şimdi ise pazartesi velimle birlikte gelmem gerektiğini söylediler gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum tövbe ettim fakirlere yardım ettim dini ibadetlerime başladım ben böyle bir insan değilim kantinciye ve aileme yapacağım açıklamayı bilmiyorum kendime zarar vermek istemiyorum daha aileme açıklamadım lütfen bana yardımcı olun çok zordayım ben böyle bir insan değilim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Pişman olmak bir bedel ödemeyi de gerektiriyor. Sodanın yerine ne koyabilirsiniz bunu kendinize ödev edinin. Ve hangi düşüncenin sizi sodayı çalma davranışına ittiğini inceleyebilirsiniz terapide. Tahmin ediyorum ki sodaya ihtiyacınız olduğu için bunu yapmadınız. Kendinize de şefkat göstermeyi ihmal etmeyin. Bir davranış sizi "kötü" bir kişi yapmaz. sevgiler (2023-01-11 12:34:51)
  • Ddd ******
    Merhabalar günlük yaşamdaki üzücü olaylara fazla reaksiyon gösterdiğim oluyor depresif dönemlerim bunların içinde dalar normal günlük hayatta neşeli modu yüksek biriyim bu duygu geçişi normal mi yoksa bipolardan mı şüphelenmeliyim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, her fazla duygusal reaksiyon bipolara bağlı olmayabilir. Anksiyete, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, vb. psikolojik nedenlerde fazla duygusal reaksiyon verilmesinde etken olabilmektedir. O nedenle bu konuda bir şey söylemek için derin görüşme sağlanmalıdır. Ek olarak bipolar bozukluk teşhisi konulabilmesi, psikiyatrik muayenede epizodların takibi ile mümkün olabilmektedir. Teşhis alındıktan sonra psikiyatrik tedavi yanı sıra psikoterapi alınması da faydalı olmaktadır. Saygılarımla (2022-10-27 04:42:21)
  • Anonim ******
    Bir arkadaşım var. Kendisinin problemleri var ancak herhangi bir tedavi almayı reddediyor. İnsanlara güven duymadığını söylüyor ve bunun bir psikolojik problem olmadığını düşünüyor. Sürekli bir şeyleri kafaya takıyor. Biz ona gidip bir psikolojik destek al diyoruz ancak bize psikolojik bir sorunum yok bu dönemsel bir hafta sonra bu konuları konuşmayacağız diyor. Aynı cümleyi defalarca duyuyoruz. Bu arkadaşı bir destek almaya ikna etmek için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz. (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, psikolojik danışmanlık sürecinin temel ilkesi "gönüllülüktür". Eğer ki arkadaşınız bu konuda gönüllü değilse seanslara katılması onun için oldukça güç olabilir. Diğer taraftan sürekli "psikolojik destek almalısın" baskısı arkadaşınızın daha fazla içine kapanmasına neden olabilir. Bu nedenle baskı kurmaktan ya da zorlamaktan ziyade bu isteğini anlayışla karşılamak onun psikolojik danışmanlık sürecine karşı daha ılımlı yaklaşmasına destek olabilir. Diğer yandan "güvensizlik" hissinin altında farklı nedenler yatabilir. Olumsuz çocukluk yaşantıları, olumsuz yakın ilişki deneyimleri, aldatma ya da aldatılma gibi pek çok farklı yaşantıyı sıralayabiliriz. Bu noktada arkadaşınızın "insanlar güvenilmezdir" algısının kaynağını incelemek gerekir. Bağlanma boyutumuz yakın ilişkilerde nasıl davranmamız gerektiğini şekillendirir. Çocukluk çağında oluşan içsel çalışan modeller bizim hem romantik ilişkilerimizi hem de sosyal ilişkilerimizi şekillendirir. Bu nedenle bağlanma boyutlarına yönelik bir çalışma yapılabilir. Arkadaşınız talep ederse eğer bir seanslık tanışma süreci gerçekleştirebilir, daha doğru şekilde yönlendirebiliriz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-10-24 20:54:45)
  • Nihan ******
    Merhaba ben 5 6 yaşlarında bir çocukken aşk sevgili öpmek evlilik karı koca olmak vs. Konulardan nefret ederdim. Annem şakasına bile böyle şeylerden bahsetse kulaklarımı tıkar aşırı utanır ve çok sinirlenirdim. Annemle babamın el ele tutuşmasına sinir olurdum ama babamı kıskandığım için değildi. Hatta evcilik oynarken kurduğum oyunların hepsinde bir eşim olmuş sonra çocuğum olmuş sonra eşim ya ölmüş ya boşanmış derdim oyuna devam ederdim. Bu olay neyden kaynaklanıyor olabilir? (Diğer Kategorisi)
    Sizin ailenizde kadın-erkek ilişkisine nasıl yaklaşılırdı? Anneniz-babanız-siz üçgenindeki ilişkiyi nasıl hatırlıyorsunuz? Ve bu durum şu andaki ilişkilerinizi olumsuz yönde etkiliyor mu? Örneğin; sık sık ilişki değiştiriyor ve bundan yakınıyor olabilirsiniz. Sürekli aynı ilişkiyi tekrar edip hayalkırıklığına uğruyor olabilirsiniz. Gibi.. Dilerim biraz faydalı olmuştur. (2023-01-11 12:18:05)
  • Şengül ******
    uzun süreli bir ilişkim yeni bitti ama aralarda sürekli ayrılıyorduk kafa olarak çok farklı insanlarız hiç bir konuda anlaşamıyoruz ama seviyorum ve o da beni sevdiğini söylüyor ama birbirini seven insanlar nasıl bu kadar kötü anlaşabilir sürekli tartışıp birbirimizin kalbini kırıyoruz acaba aşık değil miyiz alışkanlık mı? (Depresyon Kategorisi)
    Merhaba, ilişkilerde sık sık ayrılıklar ilişkide bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir. Sağlıklı bir ilişkide ara verme, sık sık ayrılma ilişkinin normali olmamalıdır. Sevgi tek başına bir ilişkinin devam etmesini sağlayamıyor maalesef. İlişki içinde güven, aidiyet, saygı, anlayış gibi pek çok farklı dinamik yer alır. Bahsettiğiniz durumla ilgili sizin ilişkiye bakış açınızı öğrenmemiz gerekir. Sizi bu çatışmalara rağmen ilişkide tutan sebepler nelerdir? Eğer bu sebepleri keşfedebilirsek daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza da yardımcı olabiliriz. Konuyla ilgili destek almanız sizin için daha sağlıklı olabilir. İyi günler dilerim. (2022-10-20 15:43:04)
  • Sibel ******
    Tabi o zamanlar neyin ne olduğunu bilmiyorum ve büyüğünce aklıma geldi ve şuan 20 yaşındayım ve o konunda kaygılarım başladı ya pedofiliysem kardeşime aynı şeyi yaparsam bzxen kücağıma oturduğum zaman ya uyarılarımsa diye kokrtum bi nevi hayır öyle bişey yok diye kendimi rahatlatıyordum (Diğer Kategorisi)
    Obsesyon kişiyi en hassas yerinden vurur. Bu sizin önemsediğiniz aslında yapmayı hiç istemediğiniz bir konu olacak ki siz bu düşünce gelince rahatsız oluyorsunuz. OKB konusunda beraber çalışabiliriz (2022-12-08 01:54:07)
Whatsapp