• Zehra ******
    aylarca majör depresyon tedavisi gördüm ilaclari kullandikca iyiye gidiyordum ama sonra başa sarıyordu her sey. hastane değiştirdim dürtü bozukluğu denildi bu sefer daha kötüyüm tedavim iyiye gitmiyor kendime zarar veriyorum ve intihara kalkisiyorum. (Diğer Kategorisi)
    Selamlar. Buradan bir teşhis konulamaz fakat sizi terapiye davet edebilirim. Eğer buradan müsait vaktinizi belirtirseniz terapi seansı ayarlayalım. sevgiler. (2022-08-26 15:59:23)
  • Agit ******
    Hocam ben son zamanlarda herşeyi kafama takmaya başladım işle ilgili problemlerim var işimi sevemiyorum ve mecbur katlanmak zorundayım sanki başımda bi basınç hissi var hep dışarda insanlar içinde ayak kaslarım hep kasık bi şekilde sürekle kaslarım sıkı gergin oluyor rahat olamıyorum nedeni ne olabilir (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    İşinizi bırakırsanız ne olur? Denizde yüzmek boğulmak değildir her zaman. Umarım faydalı olmuştur. (2022-09-17 17:59:36)
  • Ezgi ******
    Merhaba,özellikle son 4-5 senedir yoğunluğunu artarak hissettiğim özgüven problemim var.Kendimi beğenemiyorum,bu yüzden başkalarının yanındayken sürekli saçımla,elimle veya bir şekilde yüzümü gizlemeye çalışıyorum.İnsanlara direkt önden bakıp konuştuğumda,birisiyle fotoğraf çekinirken veya birisi fotoğrafımı çekerken;metroda,otobüste veya herhangi bir toplu taşımada,kısaca sevgilim dahi olsa diğer tüm insanların yanında kendimi gergin hissediyorum.İnsanlar bana her baktığında çirkinliğimden bahsediyor diye düşünüyorum. (Takıntılarım Var Kategorisi)
    Merhaba, son 4-5 senedir bu durumun yoğunluğunun arttığını ifade etmişsiniz. Sanırım bu zaman diliminde sizi olumsuz etkileyen bir yaşantı ortaya çıktı. Daha önceki zaman diliminde şu an neler farklıydı? Çevrenizde var olan, tanıdık -tanımadık herkesin sizinle ilgili olumsuz bir şey düşündüğünü düşünüyor olmalısınız. Diğer taraftan bu "zihin okuma" süreci sizi oldukça yormuş da olmalı. Diğer insanların fikirlerinin bu olduğu yönündeki somut kanıtınız nedir? Eğer elinizde somut bir kanıt yoksa sizi bu "inanca" iten düşüncelerinizi ele almamızda fayda var. Duygunuzun altında yatan asıl nedenin "özgüven" mi yoksa farklı bir duygu mu olduğunu detaylı konuşmak sizin de kendinize olan bakış açınızın değişmesine yardımcı olacaktır. Dilerseniz bu konuda çalışan bir uzmandan destek alabilirsiniz. (2022-08-23 22:53:04)
  • Kübra ******
    merhaba ciddi anlamda kendimde bipolar belirtileri görüyorum, saatlerce kendimle sesli konuşuyorul ve bu durumdan aşırı rahatsızım. böyle sanki beynim büyümüş kafa tasıma baskı yapıyor, bütün organlarım çürümüş, midemin üstünde bi öküz oturmuş durumdayım. bazen de sebepsiz yere kendimi aşırıı coşkulu buluyorum ne yapmalıyım (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle konuyla ilgili bir psikiyatri kontrolü daha sağlıklı olacaktır. Diğer yandan bir klinik psikologla görüşmek sizin için daha uygun bir sürecin planlanmasına katkı sağlayacaktır. Dilerseniz anasayfamız üzerinden uzman arkadaşlarımızdan bir seans planlayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-08-23 22:57:19)
  • Furkan ******
    öncelikle merhaba benim sorunum kalabalık ortamlarda yemek yiyememe sorunu yanımda birisiyle yemek yiyiecem diye korkuyorum bunun üstesünden nasıl gelirim psikiyatriye gidiyorum ve ilaç yazıyor ama ilaçlar hiçbir fayda sağlamıyor tek başıma yemek yersem çok iyi oluyor iştahım oluyor ama yanımda birisi olunca iştahım kapanıyor ve yemek yiyemiyorum birde çok düşünüyorum herşeyi (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba, psikiyatrinin vermiş olduğu ilaç tedavisinin yanı sıra yemek yeme davranışınıza etkide bulunan psikolojik süreçleriniz için terapi desteği alabilirsiniz. Yemek yemenize engel olan ve sizi etkileyen süreçleri daha detaylı görüşmek isterseniz randevu oluşturabilirsiniz, iyi günler dilerim. (2022-08-22 15:03:06)
  • Yiğit ******
    Hocam merhabalar ben maske yasağı kalkmasına rağmen maske takmaya devam ediyorum sebebini bilmiyorum maskeyle çok rahat dolaşabiliyorken maskesiz gezemiyorum sanki böyle agirlasiyorum basım uyusuyor zaman duruyor canım çok sıkıliyor ben maskesiz nasıl alisicak hocam (Takıntılarım Var Kategorisi)
    Maske hangi duyguları saklıyor olabilir sizde? Kalıcı çözüm maske değil sanki. Terapiye başlayabiliriz sizinle. Görüşmek dileğiyle (2022-08-26 15:52:35)
  • Nasrullah ******
    iyi günler ben duygu durum bozukluğu hastasıyım ilaç kullanıyorum.evli 2 çocuk babasıyım.daha büyük bi sorunum var cinsellikte doyumsuzluk yaşıyorum.bağımlılık seviyesinde.irademe düşüncelerime hakim olamıyorum sürekli cinsellik düşünüyorum tedavi görmeden kurtulamicam.nasıl bi uzmana görünmeliyim teşekkürler (Bağımlılıklarım Var Kategorisi)
    Selamlar internetten araştırabilirsiniz. Bir psikiyatriste görünün ya da o sizi yönlendirir psikoterapi için (2022-08-26 15:57:57)
  • Sinan ******
    Merhaba ben bazen değişik durumlar yaşıyorum mesela bir ortama giriyorum kedi var çok farklı bir enerji mutluluk hissediyorum bu bazı yemeklerde de oluyor mesela ablam közlenmiş patlıcan ezmesi yapmıştı onun kokusu tadı beni benden alıyor kendimi çok değerli hissediyorum bu çok nadir oluyor odun ekmeği kokusu mesela neden böyle hissediyorum anlamadım normalde kendimi iyi hissediyorum ama bazı yiyecekler olaylar beni benden alıyor acaba diyorum ben dünyaya gelmeden önce babamın bunlarla bir bağlantısı varmı (Diğer Kategorisi)
    Babanızın koku değişimlerine bağlı olarak değişen duygularınızla nasıl bir bağlantısı olduğunu düşünüyorsunuz? Eğer bu kafanızı karıştırıyorsa terapiye davet edebilirim sizi. Uygun bir vaktinizi yazarsanız randevu almış olursunuz bana. Sevgiler (2022-08-26 16:07:48)
  • Cihanbk ******
    Yaklaşık 2 yıldır özellikle pandemiyle birlikte zirveye ulaşan her şeye karşı duyarsızlaştığım bir süreç yaşıyorum. Yaptığım, davrandığım ve sahip olduğum hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Genel olarak “Tahammülsüzlük” hissi olarak adlandırabilirim. Mesleki olarak iyi bir noktayım. Herkesin hayali olan Yurtdışında yüksek lisans kazandım ama mutlu olamadım, eskiden arkadaşlarımla buluşunca eğlenirdim artık eğlenemiyorum seviyorum onları sorun o değil ama her konuda Üfff yeter! Demek istemiyorum Tedavi olmak istiyorum… (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, pandemi başlangıcıyla birlikte herkesin hayat rutini bir şekilde değişti. Peki siz kendinizdeki bu değişikliği nasıl değerlendiriyorsunuz? Tahammül edememek ardından bazen öfkeyi de getirebilir. Anladığım kadarıyla siz hayatınızdaki değişimlerden tam anlamıyla "memnun" olmadığınız için bu değişimler sizi mutlu da etmiyor. Bu noktada sizdeki duygu değişimine sebep olan düşünce yapınızı ele almamızda fayda olabilir. Bu nedenle sizi daha detaylı dinlememiz, süreci farklı bir bakış açısıyla ele almamız gerekebilir. Arkadaşlarınızla buluşunca eğlenmemeniz, hedefinize ulaştığınızda mutlu olmamanız... Tüm bunların anlamlı bir sebebi mutlaka vardır. Bu sebepleri bulmak için sizi daha detaylı dinlememiz gerekir. Sağlıklı günler dileriz. (2022-08-23 22:56:11)
  • Osman ******
    Merhaba 3 senelik bir ilişkimiz var ayrı şehirlerde yaşıyoruz bir sorun veya tartışma olduğunda ne dediğimi sözlerimin nereye gittiğini bilmiyorum sonradan çok pişman oluyorum ama demiş buluyorum çok kıskanıyorum nerede kiminle konuşuyor sürekli merak ediyorum söylemediği zamnlar çirkin yakıştırmalar yapıyorum çok kötü sözler diyorum aslında böyle biri değilim asla argo konuşmayan sakın kendi halinde biriyim ama o an hiç bir şey düşünemiyorum şuan ayrıldık ama onsuz yapamıyorum ve o benim sürekli böyle olduğumu sanıyor. (Öfke Problemi Yaşıyorum Kategorisi)
    Merhaba, kıskançlık romantik ilişkileri olumsuz etkileyen bir dinamiktir. Kıskançlık duygusal, fiziksel ve bilişsel olarak ortaya çıkar. Bahsettiğiniz öfke durumu da kıskançlık düzeyinizden etkilenerek ortaya çıkmaktadır. Kıskançlık ilişkilerde tehdit ve tehlike hissedildiği anda ortaya çıkar. Bunun için elinizde somut bir şeyin olmasına gerek olmayabilir. Dediğiniz gibi nerede olduğu, kimle konuştuğu sürekli aklınıza geliyorsa bu bize güvensizliği de çağrıştırır. Ki kıskançlığın altında yatan en temel sebep ise güven problemidir. Eğer ki siz ilişkinize ve kendinize dair güven algınızı değiştirmediğiniz taktirde ilişkide bu tür problemler yaşamaya devam edebilirsiniz. Kıskançlık üzerine destek almak, sizin ve partnerinizin ilişkiye dair hissetmiş olduğu bağlılığı arttırabilir. Bununla ilgili başlangıçta çift olarak görüşmeye başlayıp daha sonra sizinle bireysel olarak seanslara devam edebiliriz. Talep ederseniz takvimden uygun saati seçip seans oluşturabilirsiniz. Unutmayın, kıskançlık bir sevgi göstergesi değildir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-08-18 22:06:54)
  • Hasibe ******
    Kısacası hayatımda yasadigum sıkıntılar yüzünden mutlu değilim 7 yasinda ve 11aylik kızlarım var onlara sağlıklı bakamıyorum aklımın hep bı köşesinde onlarla beraber bu dünyayı terk etmek var ama günah.onlarla çok mutlu olabilirim ama yapamıyorum ve olan 7 yasindaki kızıma oluyor çocuk kendi kendine bakıyor yardım edin bana (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Selamlar . Sanırım biraz depresif hissediyorsunuz. Belki bu bir depresyon başlangıcı olabilir. Öncelikle bir psikiyatriste gitmenizi öneririm. Not: mutluluk kendinize de bir şeyler vererek gelen bir şeydir. Hızlıca ve çok mutlu olamayabilirsiniz ama terapi ile bu sorunun cevabı daha rahat verilebilir. sevgiler (2022-08-26 15:51:34)
  • Gamze ******
    merhabalar hocam kendimi üşengeç hiç bir şey yapmak istememe genel bir isteksizlik hali var yaklaşık 2 aydır.henüz 3 aylık evliyim ama artık çok bunaltıcı olmaya başladı bu durum. (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhaba, 2 ay önce hayatınızda neler oldu? Evlilikten önce böyle bir durum yoktu sanırım hayatınızda. Bunaltıcı olmaya başlayan durum evliliğiniz mi yoksa genel isteksizlik halinizin evliliğinize yansıması mı? Konuyla ilgili sizi daha iyi anlayabilmemiz için evlilikle ya da üşengeçlik durumuyla çalışan bir uzmanla görüşme yapmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. (2022-08-17 11:59:59)
Whatsapp