• Hasine ******
    Kendime olan nefretimi azaltmaya çalışıyorum ama her seferinde daha kötü oluyor (Kendimi Beğenmiyorum Kategorisi)
    Merhaba. Kendinize yönelttiğiniz öfke nasıl bir öfke? Öfkeniz size neler söylüyor? Bunu azaltmaya çalıştıkça daha kötü olduğunu belirtmişsiniz, buna yönelik geliştirdiğiniz yöntemleriniz neler? Bunları detaylı bir şekilde görüşmek daha iyi olacaktır. Dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler. (2022-09-26 16:23:26)
  • Şeyma ******
    Şu hayatta ne ağrılar çektim ama hiçbir hastalıktan mide bulantısı kadar korkmuyorum. Çünkü kusmaktan korkuyorum. O anı gözümün önünde bile canlandırmkta zorlanıyorum bir de yaşamayı hiç kaldıramam. Mide bulantılarim iki kat sıkıntılı geçiyor. Çoğu kez acı çeke çeke kendimi sıka sıka kusmadan iyileşmeye çalışıyorum. Ne olur nasıl yenerim bu fobiyi yardım edin (Diğer Kategorisi)
    Merhaba. Bilişsel davranışçı terapi ekolü ile destek alabilirsiniz. Sevgiler. (2022-09-26 16:24:49)
  • Murat ******
    Hocam iyi çalışmalar. 20 yıllık evliyim. Eşim 10 yaşında iken cinsel saldırıya uğramış. Bunu bana şimdi söyledi. Eşimin başka biri tarafından böyle bir olay maruz kalması beni kahrediyor. Yani ona benden önce biri sahip olmuş. Yaşanan bu olay hiç aklımdan çıkmıyor. Olayı detaylı anlattığı için hep gözümde canlanıyor. Ne yapmalıyım? (Diğer Kategorisi)
    Çok sarsıcı bir olay yaşamış eşiniz. Size güvendiği anlamına gelir bu. Hatta birbirinize sahip olduğunuz anlamına gelir diye düşünüyorum.. Onun size verdiği bu yükü tek başınıza yaşamak zorunda değilsiniz. Siz de hislerinizi eşinizle paylaşsanız nasıl olur? (2022-10-07 22:14:41)
  • Ayse ******
    Merhaba, Benim annem için sorum olacaktı. Kendisi şeker hastası ve son 1 senedir benim düğün öncesi nişanımın atılması ve babasının vefatı gibi ağır olaylar geçirdi. Şu anda geldiği durumda kendisi en ufak söylemlerimize dahi alınıyor ve ani tepkiler veya ağlama şeklinde tepkiler veriyor. Bu durumda psikolojik destek almaya da ikna etmek zor oluyor. Sizce nasıl bir yol izleyebilirim? Teşekkürler. (Aile içi problemler Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle başınız sağolsun. Annenizin kriz durumlarına dair vermiş olduğu tepkiyi bir kenara bırakırsak eğer bahsettiğiniz ani tepkiler, ağlama, öfke gibi durumları gecikmiş yas süreciyle bağdaştırabiliriz. Tabii ki bu süreci detaylı şekilde ele almakta fayda var. Yas sürecinin kişilerde nasıl ortaya çıkacağını kestirmek oldukça güç. Bu nedenle annenizin davranışlarına, duygularına yönelik sizi dinlemek, gerekirse annenizle bir görüşme sağlamak, problemlerle baş etme becerilerini , ayrılık ve ölüme dair kendi duygularını dinlemek faydalı olabilir. Eğer anneniz seans almak istemiyorsa süreci ve tepkileri değerlendirmek ve uygun şekilde yönlendirmek için sizin bir görüşme almanız da faydalı olabilir. Her insan biriciktir, duyguları kendisine özeldir. Eğer ki duygularını paylaşmıyorsa bu tür tepkiler kendi duygularını ifade ediş şekli olabilir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-21 00:37:25)
  • Nazmiye;N ******
    Eşimle ayrılmak. üzereyim ve hep kararsızım (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Bazen depresif dönemlerde karar vermek zorlaşır. Boşanmayı gerektiren neler var elinizde? İlişkinizle ilgili olumlular da var mı? Eğer çözülebilecek olduğuna az da olsa inanıyorsanız terapi desteği almanızı öneririm. Sevgiler (2022-09-20 15:29:39)
  • Tanel ******
    Ne yapmalıyım (Öfke Problemi Yaşıyorum Kategorisi)
    Merhabalar, öncelikli olarak ilaç tedavinizi aksatmadan devam etmenizi öneririm. Yaşamınızda baş edemediğiniz anlamlandırmaya çalıştığınız farklı alanlar ve olaylardan muzdaripseniz bireysel psikoterapi seanslarıyla devam etmeniz sağlıklı olacaktır. (2022-10-01 13:59:21)
  • Sevval ******
    Eşimle bazı problemler yasiyorum 2 aylık bir bebeğim var ama eşim sürekli başka kızlarla konuşmaya meyil ediyor herseferinde telefonunda farklı kizlarla konuşmalarını yakalıyorum benimle arasıda her zaman iyi sarılır öper çok sevdiğini söyler boşanma aşamasına gelmemize rağmen 2 hafta sonra tekrar aynısını yapıyor 20 yaşındayız çok bekar arkadaşları var sizce sebebi nedir (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhabalar, öncelikle bilmenizi istediğim şey şu ki aldatma durumu pek çok psikolojik sebepten kaynaklı olabilmektedir. Şu an ki sorunuzdan ve cümlenizden yola çıkarak bir nedene bağlamaya çalışmak doğru olmayacaktır. Ama bu durum, ilişkinizde yaşadığınız problemin bir sebebe bağlanmayacağı anlamına gelmez. Boşanma aşamasına geldiğinizi belirttiğiniz için size önerim çift terapisi almanız yönünde olacaktır. Çünkü her ilişki anlaşılmayı hak eder. İlişkinize bu şansı tanımanızı tavsiye ederim. Lakin çift terapisine eşinizin de isteyerek gelmesi yapılacak psikoterapi çalışmasından alınacak verim açısından oldukça önemlidir. Bu sebepten ötürü eşinize bu isteğinizi dile getirmeniz ve onun terapiye isteyerek gelmesi çok mühimdir. Çift terapisinde eşler terapistin uygulayacağı çalışma ile ortak hareket ederek sorunu çözmeye odaklanır. Ve evliliğinizi daha sağlıklı biçimde yürütmeniz için gerekli olan güven ilişkisini nasıl kuracağınızla ilgili çözüm odaklı çalışmalar yapılır. Bu konuda destek almak isterseniz size memnuniyetle yardımcı olurum. Saygılarımla (2022-09-18 14:48:48)
  • Aynrby ******
    12 yaşında bir erkek kardeşim var. Onu son zamanlarda mastürbasyon yaparken görüyorum. Ben her odaya girdiğimde elini bacar arasına tutuyor ya da oradan hızla çekiyor. Bunu tam olarak yaparken de gördüm. Bir yerden izlemiş ya da görmüş olabilir. Goole'ye porno yazdığını da gördüm. Onu bu konuda uyarsam da diğer konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Ona bağırmamalıyım, kızmamalıyım ama ne yapmam gerektiğinidebilmiyorum. Anne ve babama da söylemeye çekiniyorum. Bunu nasıl söylerim bilmiyorum. (Diğer Kategorisi)
    Öncelikle bu durumun size rahatsızlık hissettirdiğiyle ilgili bir veri var elimizde. Bir şeyler yapma, bunu durdurma davranışına itiyor bu duygu sizi ama harekete geçmeyle ilgili endişeleriniz var. Oldukça haklı bir rahatsızlık bu çünkü mahremiyetin olması gerekiyor aynı evin içinde. Anne/ babanıza bu rahatsızlığınızı bildirmelisiniz. 1- Durumu kısa ve öz anlatın 2- bunun size nasıl hissettirdiğini özetleyin 3-çözüm talep edin. Dilerim faydalı olmuştur. (2022-09-20 15:27:40)
  • Beril ******
    Sabahları sıkıntılı uyanıyorum, sevdiklerimle beraber olduğum zaman neşeliyim. Tek başına kalınca keyifsizim. Aile içi sorunlar yaşıyorum ve bir çözüme ulaştıramadım. Farklı yöntemler denedim fakat şu zamanlarda çözülmüyor. Bakış açımı değiştirmekle çözülebilecek bir konu olduğunu düşünmesemde, problem aynı kaldığı sürece endişelerimle başa çıkmakta zorlanmaya başladım. Nasıl çözebileceğimi bilemiyorum ve bu konu huzurumu kaçırıyor ve enerjimi düşürüyor. Depresyonda değilim. Konu uzun nereden başlayacağımı bilemedim. (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Tek başımıza kalınca düşünmek daha kolaydır her zaman. Düşünerek cevap bulamayacağınız sorulara odaklanıyor olabilir misiniz? Ailenizle olan sorunlarınızı düşünerek çözüme kavuşturabilir misiniz mesela? Biz eyleme geçmedikçe problem de çözülmez haliyle. Dolayısıyla daha çok yük biner üstümüze. Taşıyamadığınız ağırlıkları kaldırmaktan yorulduysanız bir terapi desteği alabilirsiniz. Sevgiler. (2022-09-17 17:54:00)
  • Bengi ******
    İyi günler ben kaygılı bağlanma stiline sahibim ve ne yazık ki erkek arkadaşım kaçıngan bağlanıyor 10 günlük bir ilişkimizin ardından bir sorun yaşadık bir bahaneyle kaçtı ve 4 gündür hiçbir şekilde mesaj atmıyor. Mesajlarım iletiliyor hatta çevrimiçi de oluyor ama yazmıyor. İlişkimizi de bitirmedi ben hala onu bekliyorum her an mesaj atacakmış gibi hissediyorum. İlk başta ciddi bir ilişki istediğimi söyledim ve o da benimle evlenmek istedi. Beni bırakma beni sakın aldatma dedi. Ama biraz yükseldiğimde böyle oldu. Ne ya (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, bağlanma boyutları ifade ettiğiniz gibi sınırları net bir şekilde belli olan bir şey değildir. İlişkide bazı durumlarda bağlanma boyutları tepkileri verebiliriz. Bu noktada aslında şunu bilmemiz daha kıymetli. Romantik ilişkilerde partner sadece bir dublördür. Biz, kendimize dönüp baktığımızda ilişkilerdeki tepkilerimizi daha iyi anlayabiliriz. Bu nedenle "ne yapabilirim" sorusundan ziyade "kendimi bu tür durumlarda nasıl fark edebilirim, neleri değiştirmem gerekiyor" sorusu değişim için çok daha uygun bir soru. Güvenli ayrılıklar güvenli bağlanma deneyimleriyle mümkünüdür. İçsel çalışan modeller ilişkilerde otomatik davranışlar sergilememize neden olur. Çocukluk yaşantısında geliştirdiğimiz bu model yaşam boyu tüm ilişkilerimizi etkiler. Şu anki partnerinizden ayrılmanız sonraki ilişkilerde daha farklı tepkiler sergileyeceğiniz anlamına gelmez. Bu nedenle sonlanan ilişkilere veda etmeyi, telafi edilmesi gereken kısımlarda telafi etmeyi seçmek daha çok bizlerin elinde. Konuyla ilgili destek almanız, ilişkilerinizde ortaya çıkan bağlanma örüntülerinizi fark etmeniz sizin açınızdan daha sağlıklı olacaktır. İyi günler dilerim. (2022-09-15 09:15:18)
  • Yiğit ******
    Hocam merhabalar isyerinde yogun tempolu isde calisiyorum sabah erken kalkicam minibuse binicem herkes dip dipe falan bôyle yarın iş yoğun olucak falan gibi hep dürtüler geliyor ve ani sıcaklık basması ve terleme yasıyorum sürekli iğrenesim heliyor herşeyden ne yapmam lazım (Diğer Kategorisi)
    Merhaba. Bahsettiğiniz belirtiler panik nöbeti gibi duruyor. İnsan acı hissetmek istemez hazza yönelir. Panik anı da oldukça acı verici oluyor bunu yaşayanlar için. Siz her sıkıntı geldiğinde kaçındıkça kendinize verdiğiniz mesaj hangi türden? Bir çocuğa her ağladığında istediğini verirseniz çocuk ağladığında istediğinin hemen olacağını öğrenirse vay haline ebeveynlerin... Umarım faydalı olur (2022-09-17 18:06:04)
  • Sezer ******
    Eşim le geçmişte yaşamış olduğumuz ufak tefek sıkıntılar yıllar geçti durumumuz daha iyi olmasına rağmen geçmişte n kurtulamadı (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba, bahsettiğiniz ufak tefek sıkıntılar nelerdir? Bunları eşiniz nasıl yorumluyor? Siz bu tür durumlarda nasıl tepkiler veriyorsunuz? Eşiniz geçmişe dair neler hatırlıyor, hatırladığı olaylar ona neler hissettiriyor? Bunları duymak ilişkiniz için daha sağlıklı adım atmanıza yardımcı olacaktır. Dilerseniz bir çift terapisi alarak sürecin nasıl devam etmesi gerektiğini planlayabilirsiniz. Bazı durumlarda çift olarak çalışmaktan ziyade bireysel çalışmak gerekebilir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-15 09:17:57)
Whatsapp