• Sezer ******
    Eşim le geçmişte yaşamış olduğumuz ufak tefek sıkıntılar yıllar geçti durumumuz daha iyi olmasına rağmen geçmişte n kurtulamadı (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba, bahsettiğiniz ufak tefek sıkıntılar nelerdir? Bunları eşiniz nasıl yorumluyor? Siz bu tür durumlarda nasıl tepkiler veriyorsunuz? Eşiniz geçmişe dair neler hatırlıyor, hatırladığı olaylar ona neler hissettiriyor? Bunları duymak ilişkiniz için daha sağlıklı adım atmanıza yardımcı olacaktır. Dilerseniz bir çift terapisi alarak sürecin nasıl devam etmesi gerektiğini planlayabilirsiniz. Bazı durumlarda çift olarak çalışmaktan ziyade bireysel çalışmak gerekebilir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-15 09:17:57)
  • Seval ******
    Zayıflamaya çalışıyorum ilk başlarda sağlıklı oluyor spor diyet sonra elim hiç bir yemeğe gitmiyor yemek yememeye başlıyorum bu yüzden başım ağrıyı yorgun oluyorum kilo almaktan korkuyorum kendimi sevemiyorum bu yüzden (Kendimi Beğenmiyorum Kategorisi)
    Kendi ihtiyaçlarınızı görmezden gelerek neyi sağlamaya çalışıyor olabilirsiniz? Eğer diğerlerinin istediği gibi biri olursanız daha mı değerli hissedeceksiniz? Ya da istediğiniz kadar çaba gösterin "güzel" görünmek için 1 kişinin bile memnun olmaması sizden bu kadar çabaya değer mi? Umarım faydalı olur bu sorular. (2022-09-17 18:01:31)
  • Ece ******
    tam geçti sanıyorum ama tekrardan bu sorunum devam ediyor son zamanlarda çok daha kötü hissetmeye başladım kendimi bana yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım teşekkür ederim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, öncelikle nefes sorunu ile neyi kastettiğinizi iyi belirlemelisiniz. Çünkü nefes sorunları psikolojik olabileceği gibi fizyolojik veya anatomik nedenlere de bağlı olabilmektedir. Bu nedenle durumunuzu daha işlevsel şekilde ele alabilmeniz için öncelikle bir tıp doktoruna görünmenizi ve sorunun psikolojik olduğu teşhisi aldıktan sonra da bu konuda uzman birinin desteğinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Çünkü psikolojik kaynaklı nefes sorunları da detaylandırılarak bir yol izlenir. Nefes sorununuzun psikolojik tabanlı olduğu netleştiği zaman size seve seve destek sağlayabilirim. Saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2022-09-11 18:41:46)
  • Ece ******
    merhaba hocam ben kurban bayramından 2 hafta önce korona gecirdim daha doğrusu ailecek geçirdik daha sonrasında kendimde nefes sorunu yaşadım banyo yaparken dusa kabını kapatamıyorum kapıyı acıyorum havalandırmayı acıyorum o şekilde duş alıyorum snakı yuzume su değince boğulucak gibi hissediyorum evde oturduğumdada havalandırma açıyorum bunun için yürüyüş yaptım ama bir sonuc alamadım gögüs ve dahiliye bölümlerinede cıktım sonuclarım iyi hiç bir sorun cıkmadı sizce nedir durumum ve nasıl düzelebilirim (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Fizyolojik bir durum söz konusu değilse bir psikiyatri görüşmesi sizi daha iyi yönlendirecektir. Covidin yaratmış olduğu kaygı hali kişilerde bazen sağlıklarına yönelik gerçekçi olmayan endişelerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Eğer sağlığınıza dair bir endişe yaşıyorsanız, kendinizi boğulacak gibi hissediyorsanız bu kaygınıza yönelik psikolojik destek almanız daha sağlıklı olacaktır. Canlı destek ekibiyle iletişime geçerseniz uzman konusunda sizi yönlendireceklerdir. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-10 20:31:40)
  • **** ******
    Kendim için doğru mesleği bulamıyorum yüksek derecede kaygı hissediyorum her yıl farklı bölüme kayıt olup bırakıyorum her şeyi öğrenmek isteyip yarıda bırakıyorum çok çabuk sıkılıyorum ne okul hayatımı devam ettirebiliyorum nede sosyal çevremi uzun süreli arkadaşlarım da olmuyor bir bölüm bitirip kamuda çalışmak istiyorum ama kamu işini de bırakıp gidebilirim diye hiç bir şeye odaklanamıyorum sosyal biriyim ve eğlenceliyim düzenli rutin hiçbir şeye gelemiyorum hâlâ ne meslek seçeciğimi bilmiyorum ordanoraya savruluyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, belirsizlik kaygı vericidir. Sanırım bu belirsiz durumlar ve zihninizde nereye doğru yöneleceğinize dair emin olamama durumu sizin daha da savrulmanıza neden oluyor. Başladığınız bir bölümü seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bölümü seçmenizde size referans olan şeyler nelerdir? Emin olmadığınız ve keyif almadığınızı fark ediyorsunuz sanırım bir yerden sonra. Diğer yandan uzun süreli arkadaşlarınızın olmamasına ne sebep oluyor sizce? Kurmuş olduğunuz sosyal ilişkiler hangi sebeplerle sonlanıyor? Emin olmak ya da başkasından onay almak istiyor olabilirsiniz. Dilerseniz kendinize dair bu savrulmanın sebebini öğrenmek istiyorsanız canlı destekten iletişime geçerek uygun uzman profilleri talep edebilir ve seanslara başlayabilirsiniz. (2022-09-10 20:35:15)
  • Yiğit ******
    Merhaba hocam benim göğsümde sürekli daralma var içim hep sıkışıyor nefes alamıyor gibi oluyorum nefes açlığı yaşıyorum derin nefes alsam dahi sanki koca denizde boğuluyorum gibi midem falan hep ağrıyor ne yapabilirim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, göğüste daralma hissi, nefes alamıyor gibi hissetme psikolojik nedenlere bağlı olabilmektedir, ancak sürecin daha sağlıklı işlenmesi açısından öncelikle tıp doktoruna muayene olarak sorunun tamamen psikolojik olduğundan emin olduğunuz takdirde bir uzman desteği önermekteyim. Saygılarımla (2022-09-11 18:43:59)
  • Ada ******
    sürekli herşeyden kaçıyorum geçmişimden çocukluğumdan hatırlamak bile nefes aldırmıyor bazen atak geçiriyorum sesleri görüntüleri farklı hissediyorum korkmama yol açıyor en ufak sesten bile korkuyorum uyuyamıyorum çok sık uyanıyorum içimde sürekli ağlamak isteyen susmayan bir kız var ama dışarıda hiçbir şey olmamış gibi davranan birisi var ataklarım korkularım artıyor kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım (Depresyon Kategorisi)
    Bu korkular kalıcı bir misafir olmuşsa artık çözülmesi gereken bir problem halini almış olabilir. Birlikte terapi seansına başlayabiliriz. En yakın zaman için benden randevu alabilirsiniz. Sevgiler (2022-09-13 16:54:54)
  • Ada ******
    sürekli herşeyden kaçıyorum geçmişimden çocukluğumdan hatırlamak bile nefes aldırmıyor bazen atak geçiriyorum sesleri görüntüleri farklı hissediyorum korkmama yol açıyor en ufak sesten bile korkuyorum uyuyamıyorum çok sık uyanıyorum içimde sürekli ağlamak isteyen susmayan bir kız var ama dışarıda hiçbir şey olmamış gibi davranan birisi var ataklarım korkularım artıyor kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım (Depresyon Kategorisi)
    Merhaba, çocukluktan kaçtığımızı düşünürüz ancak geçmiş yaşantılar biz farkına varmadan otomatik olarak ortaya çıkar. Duygu en temelde yer alır, duyguyu bebeklikte öğreniriz. Bu nedenle duyguyu reddetmek ya da kaçmak pek mümkün değildir. Sizin de ifade ettiğiniz gibi içinizde sürekli ağlamak isteyen o kız çocuğunun canını yakan yaşantıları ele almak, yeniden yapılandırmak, çocukluğa doğru bir yolculuğa çıkmak, bu çocuğun kalbini kıranlarla yüzleşmek, belki öfkenizi ifade etmek size iyi gelecektir. Duygular bastırıldıkça kendisini ilk olarak somatik şekilde gösterir. Yorgun hissetmek, ağlama hissi, bazen titreme ve terleme, panik ve endişe hali gibi... Eğer bu yolculuğa çıkmak, kız çocuğunun korkularına kulak vermek, anlamak, güvende hissetmesine yardım etmek ve kendinizi daha iyi tanımak isterseniz seans alabilirsiniz. İyi günler dilerim. (2022-09-10 20:39:24)
  • Saim ******
    Kapali alanlarda boguluyom yalnızken boguluyom ölüm korkusu yaşıyım yalnızken ve takintiliyim (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba, bahsetmiş olduğunuz duruma yönelik daha önce bir psikiyatristle görüştünüz mü? Eğer görüşmediyseniz bir kontrole gitmeniz iyi olabilir. Diğer yandan bahsettiğiniz durumlar sağlık anksiyetesini çağrıştırıyor. Eğer canlı destek üzerinden iletişim kurarsanız uygun uzman profili iletilecektir size. İyi günler dilerim. (2022-09-10 20:42:21)
  • Fatma ******
    Mukemmeliyetci olmak beni cok yoruyor nasil kurtulabilirim? (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Mükemmelliyetçiliğin kazandırdığı şey/şeyler neler oluyor size? Mükemmelliyetçilik adına yaptığınız her şey bütün bu sebeplere değer mi? Önce bunu düşünmek lazım sanki.. Sevgiler (2022-09-17 18:07:33)
  • Fatma ******
    Mukemmeliyetçi kisilikten kurtulmak istiyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, insan biyolojik ve sosyo-kültürel bir varlık olarak geçmiş yaşantılarıyla bir bütün halinde var olur. Gelişim sürecinde bazı kişilik özellikleri geliştiririz. Bu özelliklerin ortaya çıkmasında aile, sosyal çevre, genetik faktörler gibi pek çok etken etkili olur. Mükemmeliyetçilik de bu özelliklerden biridir. Mükemmeliyetçilik, büyük ölçüde sevgi ve kabul görmeme, reddedilme, şartlı sevgi sağlama, başarı ile göz önünde bulunma gibi durumlarla karşımıza çıkar. Bu yaşantılar ise kişinin benlik saygısının düşük olmasına neden olur. Kişi, her ne kadar mükemmele ulaşmak istese dahi yaptıkları kendisine yeterli gelmez. Bu nedenle sevgi ve onaylanma bağlamındaki algılarınızı konuşmanız size faydalı olacaktır. Dilerseniz randevu al seçeneğinden seans oluşturabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim. (2022-09-10 20:46:41)
  • Muhammed ******
    Sürekli izleme isteği geliyor ama bitikten sonra izleyince bana saçma geliyor ve artık izlemeyeceğim diyorum Sonra aklıma yine geliyor ve bir kısır döngü içinde kaldım lütfen tavsiye destek alabilir MİYim (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar. Erkekler olarak cinsel süreçlerimize boşalmanın sonrasında çözülme evresi vardır. Bu evredeyken cinsel uyaranlara karşı kapalı hale geliriz. Yaşın ilerlemesiyle birlikte bu evrenin de süresi uzamaktadır. Önemli olan kendimizi keşfetmemiz ve keyif aldığımız şeylere odaklanıp boşalma anındaki keyfimizi yaşamak. İyi günler dilerim (2022-09-12 14:55:57)
Whatsapp