• Ezgi ******
    Duygularım çok degişken.Başta iyi hissediyorum enerjik oluyorum ama sorna aklıma kötü düşünceler geliyor ve depresif oluyorum.Başta kendime güvenen ve mutlu olan ben 1 dakika sorna mutsuz ve depresif oluyorum.Fikirlerim,duygularım ve kararlarım sürekli değişiyor.Ailemde duygularımın ne kadar çabuk degistinin farkındalar ve onlar da rahatsız oluyorlar. (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, duygularımız gün içinde değişebilir ve bu çok normaldir. Hatta bazen mevsimsel olabilir. Duygudurum bireyin içinde bulunduğu ve genel olarak süreklilik gösteren duygulanım halidir; bunu mevsim gibi düşünebilirsiniz. Duygulanım, yani bahsettiğiniz kötü düşüncelerin gelmesi ve kendinizi o düşüncelere kaptırıp kötü hissetmeniz, belki de kaygılanmanız hava durumu gibi diyebiliriz. Yani gün içerisinde sıklıkla değişebilir. Kendinize şunu sorabilirsiniz: başta kendinize güvenirken ve mutluyken ne oluyor da bir dakika sonra mutsuz oluyorsunuz? Belki düşünceler geldiğinde onları izlemek ve bu düşüncenin neden geldiğini o an sorgulamak bir seçenek olabilir. (2023-06-13 12:02:28)
  • Mert ******
    Sınavlarda bildiklerimi unutuyorum ve sınav esnasında en ufak bir sesten etkileniyorum. Ayrıca yaptığım sorulardan eminim ama daha sonra sonucu açıklanınca yanlış yaptı diye belirtiliyor. Ne yapmam gerekiyor ve nasıl bir periyod izlemeliyim (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar. Bu anlattıklarınız sınav kaygısı yaşadığınızın bir göstergesi. Bu durumun üstesinden gelmek için yapılacak belli başlı şeyler var. Dilerseniz randevu alarak benimle iletişime geçebilirsiniz. (2023-10-11 14:04:01)
  • Oktay ******
    Yeni bir piskologla başlayacağım zaman sizde ki notlar ve verilerle mı başlayacağım yoksa sıfırdan mı? (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, geçmiş terapi deneyiminiz hakkında konuşulur, gerekli bilgiler elde edilir ancak danışan ve danışman arasında yeni bir ilişki kurulur ve işbirliği içerisinde süreç yeniden inşaa edilir. (2023-06-13 13:43:31)
  • Kadriye ******
    Mesleğimden dolayı psikoloğa gidemiyorum. Terapilerimin gizli kalması gerekiyor. Bu mümkün müdür? (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, terapist hizmet verdiği süre boyunca paylaşılan bilgileri gizli tutmakla yükümlüdür. Bu gizlilik sadece kişi kendisine ve çevresine zarar verme düşüncesine sahip olduğu durumlarda ihlal edilebilir. (2023-06-13 13:53:07)
  • Destan ******
    Merhabalar çocuğum neden ders çalışmaz yazınızı okudum genelde fazla beklentiye giren ailelere değinilmis bu beklentileri dayatmayan bir aile olmamıza rağmen minimum beklentimiz sadece sorumluluklarını yerine getirmesi iken bu da olmuyor ise ne yapmalıyız artık yoksun bırakma ile durumu kontrol etmeye çalışıyoruz ne yapmaliyim (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, yoksun bırakma bir koşullanma örneği, bu tür davranışçı yaklaşımlar yerine çocuğunuzda bu davranışı tetikleyen temel konuları ele almak daha sağlıklı olabilir. Her çocuğun davranışları için anlamlı bir sebebi vardır. Eğer ki akademik alanda çocuğunuz çok fazla zorlanıyorsa, kendisini derslere veremiyorsa, kaygılı ya da öfkeli davranıyorsa altta yatan sebeplere bakmak gerekir. Sizin demokratik bir tutum sergiliyor olmanız çocuğunuzun bunları "demokratik" olarak algılayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle hem sizi hem de çocuğunuzu dinlemek aile içi dinamikleri düzenlememize yardımcı olacaktır. Sağlıklı günler dileriz. (2023-04-04 11:44:46)
  • Tuba ******
    Küçük yaşta yaşadığım bazı önemli olayları hatırlamıyorum cezalar kavgalar şiddet veya üzüntülü olduğum zamanlar beynimden silinmiş gibi çağırışım dahi yapmıyor hayvanları çok severdim ama ne yasadıysam ödüm kopuyor ciddi derece dudak yeme hastalığım var biseyi takıyorum sebebini bilmiyorum hipnoz yöntemi işe yarar mı (Takıntılarım Var Kategorisi)
    Merhaba, küçük yaş dediğiniz kaç yaş civarı? Hangi önemli olayları hatırlamıyorsunuz? Ceza, şiddet gibi durumlar çocuklar için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu anılar sizin bugün daha kaygılı ya da öfkeli olmanıza sebep olabilir. Bu nedenle dudaklarınızı daha sık yiyor olabilirsiniz. Bu konuda EMDR çalışan uzmanlarımızı önerebilirim. Canlı destek birimiyle iletişime geçerseniz size uygun uzman önerecektir. Sağlıklı günler dileriz. (2023-04-04 11:47:37)
  • Suna ******
    Merhaba. bende aşırı iş stresi var bir yerde çalışıyodum işimi çok seviyodum bu yüzden işimi kaybederim diye hep çok korkuyodum o zamanlarda yine bu yüzden en ufak şeyi kafama takıp ağlıyodum. işimden ayrılmak zorunda kaldım başka bir yerden iş teklifi geldi pek istemeden de olsa şartları daha iyi diye kabul ettim ve başladım insanlar sürekli şikayet edecek bir şeyler buluyolar. Geçen hafta panik atak belirtilerini yaşadım. Sürekli aklımda ya işimden olursam insanlar beni küçümsüyor düşüncesi var çok mutsuzum (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Öncelikle yaşadığınız stresli ve zorlu süreçten dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim. İş stresi ve endişelerinizin panik atak belirtileriyle birleşmesi oldukça sıkıntılı bir durum olabilir. Öncelikle, yaşadığınız bu duyguların geçici olduğunu ve doğru destekle baş edebileceğinizi hatırlamanız önemlidir. Stres ve endişelerle başa çıkmak için öncelikle nefes egzersizleri ve gevşeme teknikleri uygulayarak sakinleşmeye çalışın. Ayrıca, iş ve özel hayatınız arasında dengeli bir denge kurmak için zamanı iyi yönetmeye çalışabilir ve kendinize öncelik verebilirsiniz. Ancak, yaşadığınız zorlukların üstesinden gelmek ve bu süreçte size yardımcı olabilecek profesyonel bir psikolojik danışmana başvurmanız önemlidir. Bu sayede, yaşadığınız endişeleri ve panik atakları daha sağlıklı ve etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. İyi günler dilerim. (2023-04-03 16:55:24)
  • Yigi̇t ******
    Hocam merhabalar yaşım 23 kendimi bildim bileli hep insanlardan cekiniyorum asosyalim.yani kalabalık mekanlarda ani terleme nefes darlığı kalp carpintisi el titremesi falan oluyordu son 2 aydır evde bile aile bireyleri.içinde bile bu belirtileri yaşıyorum kendi kardeşimden bile çekiniyorum ne yapmam lazım ? (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhabalar, kaygı doğal bir duygudur. Bazı durumlarda inişler ve çıkışlar olması doğaldır. Ancak kaygınızın yoğunluğu hakkında detaylardan bahsetmişsiniz. Kaygı yoğunluğu arttıkça bahsettiğiniz belirtileri gözlemlemek mümkündür. Elbette diğer belirtileri bilmek de önemli, lakin kaygınızın işlevselliğinizi etkilediği bu noktada uzman desteği önermekteyim. Lütfen unutmayın ki kaygı normal bir duygudur, yoğun kaygı ise belirti... Ve bu belirti altta yatan bir takım işlevli veya işlevsiz düşüncelerden ortaya çıkar. O nedenle kaygının altındaki düşüncelerin anlaşılması çok mühimdir. Bahsettiğiniz problemin çözümü mümkündür. Uzman desteği önermekteyim. Saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2023-03-26 00:26:11)
  • Şeyda ******
    Merhaba 46 aylık kız çocuğumda w oturuşuyla kendini sıkıp ellerini bağlayarak yerde veya sandalyede otururken masturbasyon hareketi yapıyor.Evde, kreşte istediği heryerde yapıyor.Yapılmaması gerektiğini söyledik fakat bile bile yapıyor.Bunu nasıl engelleyebilirim? (Diğer Kategorisi)
    Şeyda Hanım merhaba, Eğer çocuk stres veya kaygı yaşıyorsa, uyaran eksikliği varsa mastürbasyon yapabiliyor. Bunun kötü bir şey olduğunu söylemeyin ama çok sık yapıyorsa konuşmak doğru olabilir. Önemli olan yaptığından utanmaması. Öğretmeni, yaptığını fark ettiği an ve siz evde veya başka bir yerde de fark ettiğinizde, dikkatini dağıtacak bir şeyler bulabilirsiniz. Eline oyuncak verebilir, oyun oynayabilirsiniz. Çocukluk dönemi mastürbasyonu geçicidir ve çocuklarda gördüğümüz bir durumdur. (2023-06-09 09:38:11)
  • Zeynep ******
    19 yaşına geldim ancak hala kendimi yaptığım şeylerle aileme ispatlamaya çalışıyorum. ve sanki eğer bunu yapamazsam onlar bana hiç bir zaman inanmayacakmış gibi hissediyorum. böyle hissetmek beni çok üzüyor, nasıl geçer? (Aile içi problemler Kategorisi)
    Merhabalar, insana dair olan şeylerden biri de çevresinin ona inanmasını istemektir. Bu doğaldır. Ancak bu isteğin yoğun kaygı ile beslendiğini düşünüyorsanız, sorunun daha sistemli ele alınması için psikoterapi önermekteyim. Saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2023-03-26 00:38:23)
  • Hatice ******
    Merhaba 19 yaşında oğluma anksiyete bozukluğu teşhisi kondu risperdal ve selektra ilaçları kullanıyor 2 sefer intihar geçmişi var aşağı yukarı 4 5 senedir sürüyor biz bunu nasıl aşabiliriz sürekli endişe kaygi halinde olmayan seslerin duyduğunu soyluyor sinirlerine hakim olamıyor yardımcı olursanız çok sevinirim. (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba bu konuda, psikiyatrik muayene yanı sıra psikoterapi desteği önermekteyim. Saygılarımla (2023-04-05 00:55:30)
  • Canan ******
    Geçmişte ters iliski yaşadım paxil diye depresyon hapı kullanıyorum bu hapı bırakmak istiyorum paxil ilacını kullanmasam midemde çarpıntı kusma yapıyor midemde sıkıntı oluyor stres başlıyor bu ilacı bırakmak istiyorum ne gibi tedavi önerilerinde bulunabilirsiniz (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba, Depresyonunuzla ilgili bana yazdığınız için teşekkür ederim. Paxil gibi antidepresan ilaçların yan etkileri, özellikle ilaç bırakma sürecinde zorlu bir deneyim olabilir. İlacı bırakmak için öncelikle, ilacı kullanmayı bırakmadan önce doktorunuzla konuşmanızı öneririm. İlacı bırakmanın yanı sıra, terapi ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi tedaviler de yardımcı olabilir. Terapi, depresyonun nedenleri ve semptomları hakkında daha fazla farkındalık kazanmanıza yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri arasında düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak ve stresten kaçınmak yer alabilir. Ancak, depresyonunuzu etkili bir şekilde yönetmek ve ilacı bırakmak için profesyonel bir psikolojik danışmana başvurmanız önemlidir. Bu sayede, yaşadığınız duyguları, düşünceleri ve endişeleri daha sağlıklı ve etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. İyi günler dilerim. (2023-04-03 17:04:08)
Whatsapp