• Berat ******
    Hocam cipralex 20mg + nevrium başlandı konfülzyon nöbeti sonucu sürelkşi bi titreme otururken sallanma sürekli bana bişey olacak ölecem korkusu var ne yapmamız gerekiyor (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    İlaç kullanımında bazen istenmeyen etkiler görülebilir. Daha sağlıklı bilgi edinmek için lütfen ilacı sizin için yazan hekime başvurup etkisinden bahsedin. Sağlıklı günler dilerim. (2023-03-04 01:52:47)
  • Meryem ******
    ilk başlarda arkadaşlarım karşımda ağlayarak kötü bir olay anlatırlardı ve ben onlar icin üzülemezdim ve gülmeye başlardım karşılarında daha sonra bu olay kardeşim ile kavga edince haklı olduğum halde gülerek hakksız durumlara düştüm, birisi bana bağırsada karşımda ağlasada tepki vermiyorum. cenazelerde bile hiç bir sey hissetmıyorum. yanımda annem bile ağlasa tpki veremiyorum ağlayamıyorum. ama kendim evde yanlızken kimse yokken duygularımı cok yoğun yaşıyorum. bu durumda ne yapmalıyım :) (Diğer Kategorisi)
    Bahsettiğiniz durumda duygularınızın yokluğundan ziyade, onları gösterebilme/ifade edebilme ile ilgili bir zorlanma olduğunu anlıyorum. Duygular, "öyle hissetmemiz gerektiği için" değil, bir ihtiyacımız dolayısıyla yaşanırlar. Karşımızda üzülen biri için bazen üzülmeyebiliriz, bazı acılar bizi etrafımızdakilerden daha farklı düzeyde etkileyebilir fakat gerçekten bazı duygularımız olduğunda gösterememek bizi sosyal destekten, ya da bir başkasının yanında olup, empati kurup ikinci bir gözle yaşama dair deneyim kazanmamızdan, ilişkilerimizi olumlu yönde geliştirmekten mahrum bırakabilir. Eğer o an içinde tepki veremeyip, sonrasında ertelenmiş bir öfke, hüzün yaşıyorsanız destek almanızı tavsiye ediyorum. (2023-03-04 02:02:39)
  • Senem ******
    İçimde hep neden bunları yaşadım neden bu durumdayim sorularıyla boğuşuyorum nefes problemi yaşıyorum depresyona girince hic birsey yapmak istemiyorum sosyal bi hayatim yok evden çıkmak istemiyorum 3 küçük çocuk 3 ü de okula gidiyor ve tek başımayım yüküm cok ağır ve yalnızım kimseye anlatmak istemiyorum çünkü güçsüz görmesinler hem anlatsamda mutlaka beni suçlayacak (Depresyon Kategorisi)
    Yaşadığınız zorlu süreç ve duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Anlattıklarınıza göre, hem duygusal hem de fiziksel açıdan yoğun bir yük altında olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu durumun üstesinden gelmek için öncelikle, yaşadığınız bu duyguların geçici olduğunu ve doğru destekle baş edebileceğinizi hatırlamanız önemlidir. Öncelikle, kendinize karşı anlayışlı olun ve beklentilerinizi gözden geçirin. Herkesin zor zamanlar yaşadığını ve mükemmel olmak zorunda olmadığınızı kabul edin. Ayrıca, dikkatinizi olumlu yönlerinize ve başardıklarınıza yönlendirmeye çalışın. Ancak, yaşadığınız zorlukların üstesinden gelmek ve bu süreçte size yardımcı olabilecek profesyonel bir psikolojik danışmana başvurmanız önemlidir. Bu sayede, yaşadığınız duyguları, düşünceleri ve endişeleri daha sağlıklı ve etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. İyi günler dilerim. (2023-04-03 17:00:38)
  • Çiğdem ******
    Ben Çiğdem. 9.sinifa gidiyorum.Okulda çok sessiz birisiyim ve utangaçlığım var. Sınıfta istenmeyen davranıslar olduğunda(top oynamak)bu durumdan rahatsızlık duymama rağmen onlara bunu yapmamasını söyleyemiyorum.Bundan dolayı kaygı ve endişe oranım artıyor.Kendimi avutmak için onlara daha sonra söylersin diyorum.bu sayede erteliyorum her defasında .Bu durumdan nasil kurtulabilirim? (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Merhaba Çiğdem, Sorununu tanımlayıp bu konu hakkında bilgi almak için yazmandan dolayı seni kutlarım. Çünkü çözümün ilk aşaması sorunu tanımlamaktan geçer. O nedenle bu soruyu yazman bile çözüm yolunda adım attığını göstermektedir. Evet belirttiğin gibi sınırlarımızı koyamadığımızda kaygı seviyemiz artar. Ve sınırları koyamadığımız olayların ardında bizi kaygılandıran bazı düşünceler yatar. Bu düşünceler genellikle "ya sınır koyduğumda bir şey derlerse" gibi düşüncelerdir. Bu sadece bir örnek... Sen de kaygının arkasındaki düşünceyi bu şekilde bulmaya çalışabilirsin. Sınır koyarken kullanılacak pek çok teknik vardır. mesela bir kağıda neden sınır koymak istediğini, rahatsız olduğun davranışları detaylıca yazarak başlayabilirsin. Sınır koymadan evvel sınırlarını tanımak "hayır" derken seni daha rahat hissettirecektir. Bu konuda kitaplardan, videolardan ve okuldaki rehber öğretmeninden de destek alabilirsin. Ayrıca ailenle veya sevdiğin büyüklerinle bu konuyu paylaşarak onların fikirlerini alabilirsin. Çok sevgi ve saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2023-03-26 00:50:30)
  • Şeyda ******
    Merhaba hocam. Ben 22 yaşındayım. Bana 2018 yılında aksiyete teşhisi kondu. 4 yıldır paxera kullanıyordum ama 1 ay önce kendim ilacı kestim. İlk başlarda bir sorun yoktu ama şu anda korkularım ve düşünceler, endişe hali ve terlemeler geri geldi. Ne yapabilirim? (Kaygı Bozukluğu Kategorisi)
    Uzun süreli ilaç kullanımlarının ardından ilacı bırakma kararı doktora danışarak yapılmalıdır ve doktorun uygun gördüğü şekilde sonlandırılmalıdır. İlacı aniden bırakmak önerilen bir durum değildir. Bu konuyu doktorunuzla görüşmenizde fayda var. (2023-02-20 22:04:34)
  • Sefa ******
    Hatay'da depremi yaşadım bir sonraki gün yardıma gittim kan insan parçası ceset ve hiç aklımdan çıkmayan ölü bebeği göçük altında kalan arabayla hastaneye yetiştirmeye çalışan insan gördüm insanlara yardım ettik ama hala kendime gelemedim gördüklerim ve yaşadıklarımdan dolayı kafamın içinde biri konuşuyor gibi oluyor bazen, mide bulantısı baş dönmesi,niye yaşadığımı unuttum, bazen herşeyi hiç yaşamamış gibi unuttuğum oluyor bazen hepsi gözümün önünde tekrar canlanıyor ve aklımı kaybedecek gibi oluyorum düşünmekten.... (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, çok zor şeyler yaşadınız. Bu süreçte yaşadıklarınızı, duygularınızı, ihtiyaçlarınızı birileriyle paylaşmanız çok önemli. Bir uzmana veya sosyal çevrenize anlatmak, yaşadığınız zorlanmaları ifade edebilmek veya belki de yalnızca birinin elini tutup sarılmak bile çok kıymetli. Bu süreci yaşadıklarınızı ertelemeden veya bastırmadan, bir şeyleri paylaşarak geçirebilirsiniz. 1-2 ayın sonunda şikayet ettiğiniz durumlar devam ederse travma odaklı bir psikoterapi desteği alabilirsiniz. (2023-02-20 22:13:16)
  • Mucahit ******
    Merhaba hocam, ben uzun yıllardır bu durumu yaşıyorum artık bu durumdan gerçekten çok sıkıldım. İnsanlarla konuşmak istiyorum ancak ne konuşacağımı bilmiyorum konuşurken aklıma hiç birşey gelmiyor kafam sanki boş gibi hissediyorum. Bunun sosyal fobi ile alakası nedir. Sanki gündelik hayatımda veya hayatım boyunca konuşmaya değecek bir anım yokmuş gibiyim. Konuşursam da gerçketen gereksiz konuşuyormuş gibi hissediyorum ve karşımdaki insanları sıkılıyormuş düşüncesine kapılıyorum yada onların düşüncelerini çok önemsiyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, sosyal fobi olduğu yönündeki görüş kime ait? Yaşantılarınızı daha da detaylandırmak gerekir elbette fakat sosyal fobi görülen kişilerde anlattığınız şeylerden daha farklı durumlara rastlanıyor. Yine de belirttiğim gibi detaylı bir görüşmenin ardından yapılan değerlendirme daha sağlıklı olacaktır. Bahsettiğiniz durumlarla başa çıkma konusunda zorlanıyorsanız destek alabilirsiniz. İyi günler dilerim. (2023-02-14 17:16:20)
  • Bilgehan ******
    Eşimle aramızda bitakım sıkıntılar var. Bu konuyla alakalı nasıl bir yardım alabilirim. Beraber yardım almak istiyoruz. (Aile içi problemler Kategorisi)
    Merhaba, bahsetmiş olduğunuz sıkıntılar nelerdir? Örneğin kıskançlık, güvensizlik ya da cinsellik farklı farklı şekillerde ele alınması gerekir. İlişki dinamiklerinizi bilmek size daha iyi yardımcı olmamıza katkı sağlayacaktır. Eğer whatsapp üzerinden arkadaşlarımızla iletişime geçerseniz sizi uygun uzmana yönlendirecektir. Sağlıklı günler dilerim. (2023-02-13 20:37:58)
  • Furkan ******
    Merhabalar 6 aylık evli çiftiz ama cinsel birleşmede sorun yaşıyoruz istekliyiz fakat birleşme esnasında içine girmede sorun yasiyoruz eşim urolojı doktoru tarafından muayene oldugunda herhangı bır sorunun yok vajınusmusda degılsın dendı sertleşme sorunum da yok ama çözum bulamıoruz ne yapmamız gereklı şimdiden çok teşekkurler (Evlilik Problemleri Kategorisi)
    Merhaba, fizyolojik bir problem söz konusu cinsel ilişki esnasında ortaya çıkan zorlukların altında kaygı yatabilir. Konuyla ilgili çift olarak cinsel terapi desteği almanız size yardımcı olacaktır. (2023-02-13 20:42:27)
  • Yiğit ******
    Hocam merhabalar ben sürekli en basit seyleri kafaya takan birisiyim.ve artık git gide herseyden sogumaya başladım.bazen kendimden bile soğuyorum hiçbirsey yapasım gelmiyor insanlarla iletisime gectigim zaman veyatta birisiyle oturduğum zaman başımda hep bi basınc ve gerginlik oluyor eski kendimi çok özlüyorum yalnız yaşamak istemiyorum (Diğer Kategorisi)
    Merhabalar, her insan zaman zaman bir şeyleri kafasına takar. Bunlar doğal ve insana dairdir. Ancak bazen kaygı o kadar artar ki baş ağrısı, gerginlik gibi belirtiler ile kendini ifade etmeye çalışır. Bu noktada kaygınızın ardındaki düşünceleri ele almak mühimdir. Sistemli bir şekilde kaygılarınızın üzerinde çalışılması amacı ile psikoterapi desteği öneririm. Bu noktada destek almak isterseniz size memnuniyetle eşlik ederim. Saygılarımla Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç (2023-03-26 00:20:35)
  • Tsz ******
    Eşimle 1 buçuk yıl önce severek evlendik 6 yıllık birlikteliğimiz var. Evlendigimizden beri cinsel isteğim yok asla zevk almıyorum artık dokunmasindan bile rahatsız oluyorum boşanma noktasına geldik. Bu durum terapi ile düzelir mi sebebi nedir (Diğer Kategorisi)
    Merhaba, cinsel anlamda kendinizi geri çekmenize sebep olan konuları detaylandırmak, altta yatan dinamikleri fark etmek ve konuyla ilgili cinsel terapi desteği almak kendinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Dilerseniz bu konuda destek veren uzmanlarımızla bir görüşme planlayabilirsiniz. (2023-02-13 20:46:33)
  • Elvin ******
    İlişkimi nasıl bitirebilirim (Güvenmekte Zorlanıyorum Kategorisi)
    Elvin Hanım merhaba, Sevgilinizden önce neler yapıyordunuz? Nasıl bir hayatınız vardı? Ayrılırsanız eğer en kötü ne olabilir? İki insan birbirini sevebilir ve karşınızdaki iyi bir insan olabilir. Fakat bir ilişkinin yürümesi için daha temelde sevgiyi destekleyen yapı taşları vardır ve bunlar uyumu getirir. Problemlerinizi nasıl çözmeye çalıştığınız, sevgi dilinizin ne olduğu çok önemli unsurlardır ilişkide. (2023-06-09 09:13:57)
Whatsapp